Lasagna Bar
Роман, творець цього проекту, пояснює, що вирішив взяти участь просто тому, що йому дуже подобається вся ця гастро-історія. Сам він не професійний кухар, хоч і любить готувати, але для свого Lasagna Bar знайшов такого. А лазанью як основне блюдо вибрали тому, що хотіли запропонувати гостям щось таке, що раніше не готували на “Вуличного їжі”, але в той же час просте і зрозуміле.
Спочатку хотіли робити тільки величезні ситні порції, але вирішили, що все ж гостям фестивалю захочеться спробувати щось ще, тому лазанью можна буде замовити в двох варіантах: 300 і 500-грамову.
Готувати будуть чотири види: гостру і негострий Масна, а також сирну і веганські – з грибами і овочами. Збирати і запікати лазанью будуть тут же на місці. Розповідають, що для соусу бешамель знайшли фермерське молоко в Сумській області, а для болоньєзе – м’ясо на фермі в Хотові. Італійські сири також від своїх постачальників.
Крім лазаньї зможуть запропонувати відвідувачам ще кілька видів лимонаду. Але в подальшому планують щільніше зайнятися пастою і італійською кухнею в принципі.
Ціни: маленька порція 50-60 грн, велика – 75-80 грн
Dos Amigos
Останнім часом мексиканська кухня стає все популярнішим, тому засновники цього проекту вирішили познайомити гостей фестивалю з її різноманітністю. Готувати будуть кесаділью з куркою і сиром, буріто з соусами Pico de Gallo і сальсою. Також в меню гостре мексиканське м’ясне рагу на основі телятини, рису і бобів – чилі кон карне, густий курячий суп, заправлений помідорами, кукурудзою, перцем, селерою і червоною квасолею – тортилья суп.
Як десерт запропонують тестонес – обсмажені на грилі банани, приправлені спеціями і шоколадним соусом молі. З напоїв будуть мексиканський і полуничний лимонад.
Ціни: кесаділья – 65-70 грн, буріто – 70 грн, чилі кон карне і суп тортилья – 50 грн, тестонес – 30 грн Facebook
biZcotti
Зараз біскотті цієї домашньої пекарні можна замовити з доставкою або знайти, наприклад, в коворкінг “Зеленка”, а також в крамниці “Смачна Республіка”. Але у вихідні це італійське печиво можна буде спробувати і купити на фестивалі “Вуличної їжі”.
Приготують як класику – бискотти з мигдалем, фундуком, цукатами і іншим, так і печиво з авторських рецептами – пісне бананове і гострі бискотти з пармезаном. Всього обіцяють близько восьми видів. Печиво будуть супроводжувати побажаннями.
Ціни: в середньому 23 грн за 100 г Facebook
Кімчі
кимчи
Засновниця цього гастропроекта часто буває в Кореї, так що приготувати кімчі – традиційне корейське овочеве блюдо, може за всіма правилами.
Взагалі кімчі – це квашена пекінська капуста з гострим перцем, імбиром, часником, цибулею і рибно-креветочним соусом. На фестивалі буде кілька варіантів подачі цієї страви – з рисом і не гострою яловичиною, а також з рисом і гострої свининою. Рис буде відвареной, прісний, а м’ясо приготують в соєвому соусі з грибами і овочами.
Веганам запропонують кімчі з рисом із соєвим соусом і кунжутним маслом.
Також будуть готувати ячмінний чай.
До речі, зараз кілька видів корейських салатів можна просто замовити з доставкою на сторінці проекту.
Ціни: порції – стандарт (з будь-яким м’ясом) 60 грн, велика 90 грн, веган 40 грн Facebook
Broster’s
Творець цього проекту надихнувся вуличною їжею Австрії і вирішив готувати такі ж ковбаски на грилі в Києві. Для цього команда проекту спорудила фургон, який повністю проглядається з трьох сторін, щоб відвідувачі могли спостерігати, що і як там готують. А готують там п’ять видів ковбасок на грилі – з курки, яловичини, свинини, індичатини і індичатини з сиром. Подають ковбаски з картоплею-фрі та соліннями.
Також самі готують три соусу – з чорносливу, каррі і гострий гірчичний. Порція виходить близько 250 грам.
До речі, недавно фургон Broster’s можна було спостерігати на Контрактовій, але зараз він працює тільки по фестивалях.
Ціни: 50-60 грн за порцію Facebook
Swalty. Sweet & Salt Truck
У цій міській закусочній на колесах поки що немає постійного місця, але на фестивалях її вже можна зустріти. Готують страви нової американської кухні, а дивують несподіваним поєднанням солодкого і солоного. Так всі сендвічі і навіть хот-доги готують не в хлібі або булках, а в свіжоспечених бельгійських вафлях. До всього додають до них ще й кремовий зефір Marshmallow Fluff.
В меню – Swalty sandwich (бельгійські вафлі, шинка, бекон на грилі, сир, салат, Marshmallow Fluff, журавлинний соус), Italiano Sandwich (бельгійські вафлі, прошутто, груша, рукола, Marshmallow Fluff, фірмовий соус із сиру з пліснявою і волоських горіхів ), Crockpot BBQ Chicken Sandwich (бельгійські вафлі, курка, салат Коул слоу, Marshmallow Fluff), хот-дог (вафля на грилі, дві сосиски, загорнуті в бекон, рукола, фірмовий соус, Marshmallow Fluff).
Є також сендвіч Handicraft Ice-cream, морозиво для якого готують самі, і воно виходить солоне і солодке одночасно.
Ціни: сендвіч- 50-60 грн, хот-дог – 65 грн, сендвіч з морозивом – 40 грн
Facebook
13beans
Цей шоколад ви вже могли бачити на фестивалі кави на “Платформі” або в деяких барах і кав’ярнях Києва. Творці проекту запевняють, що якщо ви одного разу спробували їх шоколад ручної роботи, то їсти інший вже просто не зможете.
Особливість цього шоколаду в тому, що всі процеси виробництва засновники 13beans взяли на себе. Тобто, самі закуповують какао-боби тільки певних сортів, сушать їх, перемелюють, самі підсмажують горіхи і висушують ягоди таким чином, що вони віддають воду, але зберігають вітаміни. Цукор використовують тільки тростинний. Ніяких барвників, ароматизаторів, консервантів і пальмового масла. Загалом, вкладають в свій продукт все краще.
На фестивалі будуть продавати кілька видів шоколаду: темний молочний з ягодами і горіхами або з маршмеллоу, малиною і мигдалем, а також чорний з сухофруктами – інжиром, апельсиновими шкірками, курагою, родзинками і горіхами. Буде, наприклад, і шоколад з рожевим перцем.
Обіцяють і незвичайні трюфелі – з сиром дор блю. Також зроблять цукерки з фундуком. Ще тут же будуть готувати шоколадний крем і подавати його з ягодами, сухофруктами, горіхами і печивом савоярді.
Ціни: 100 грн за 100 г шоколаду, трюфелі по 20 грн, цукерки – по 20-25 грн Facebook
Slow Green Truck
Це ще один гастропроект від творців 13beans, але тут вже інший формат – вегетаріанська їжа з-під ножа. Тобто, мінімум заготовок, максимум – користі. Навіть сир тофу готують самі, як і всі соуси, звичайно ж.
У команді також кухарі “Ялівцю” і “Під асфальтом пляж”, так що з вегетаріанськими стравами тут точно має бути все відмінно. Готувати будуть кілька видів салатів, кіши і десерти. Обіцяють великі порції і незвичайний склад.
Наприклад, зроблять сендвічі з капустяної котлетою і морквяним кульками, а в десерти будуть додавати насіння Чіа.
Ціни: в середньому 50-80 грн за порцію Facebook
Джерело: bzh.life