У 30-річчя Чорнобиля влада більше опікується міжнародними організаціями, аніж власними громадянами

25 Квітня 2016 10:29

Микола Томенко відвідав м. Славутич, де взяв участь у заходах з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, зокрема, у нагородженні учасників ліквідації аварії 1986 року.

24-04-2016Виступаючи перед чорнобильцями, Микола Томенко зазначив, що йому як Голові Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи вдалося переконати владу в тому, що і сьогодні, через 30 років з моменту Чорнобильської катастрофи, залишається необхідність державної підтримки та пошанування людей, які врятували Україну і світ від наслідків цієї жахливої аварії, і які сьогодні потребують уваги, піклування, медичної та соціальної підтримки

«Частину законопроектів і рішень нам вдалося ухвалити, – зазначив М. Томенко. – Натомість, на жаль, закон, який передбачав відновлення бодай частини соціальних програм для вдов, неповнолітніх дітей та пенсіонерів, був заветований Урядом і Президентом».

«Складається враження, що, ухваливши рішення про пошанування чорнобильців у цьому році, влада все-таки більше думає про те, як організувати приїзд і зустріч для представників країн-донорів та міжнародних організацій, що фінансують чорнобильські проекти, аніж про те, як пошанувати і проявити повагу до власних громадян», – зауважив М. Томенко.

24-04-2016-2Він також зазначив, що для нього як для віце-президента Національного олімпійського комітету України дуже важливо, що Славутич – одне із кращих місць з точки зору організації роботи з оздоровлення, фізичної культури та спорту, а тому він передав для шкіл Славутича спортивний інвентар та книги, видані Фондом «Рідна країна».

Крім того, Микола Томенко організував футбольний матч пам’яті за участі ветеранів київського «Динамо» та працівників Чорнобильської АЕС.

24-04-2016-3В свою чергу, міський голова Славутича Юрій Фомічев подякував Миколі Томенку за підтримку міста і чорнобильців та вручив йому пам’ятну медаль Славутицької міської ради «30 років аварії на Чорнобильській АЕС».

Джерело: Сайт М.Томенка