У Києві стартує виставка абстрактного експресіонізму «MALEREI» Леоніда Колодницького

19 Квітня 2016 17:01

Початок події:20 квітня 2016 18:30

Закінчення події:11 травня 2016 17:00

Вартість:За ціною вхідного квитка до музею

Телефон:+38 067 537 8188

Адреса:Київ, вул. Терещенківська, 9

З 20 квітня по 11 травня 2016 року у Київському національному музеї російського мистецтва відбудеться виставка «MALEREI. Абстрактний експресіонізм Леоніда Колодницького». На виставці будуть представлені картини, створені в 2016 р.Останні декілька років Леонід Колодницький у своїй творчості розвиває ідеї абстрактного експресіонізму. Цей напрямок мало представлений в Україні, тому роботи являють собою цінність як для експертів, так і для широкого кола поціновувачів мистецтва.

Метою художника при такому творчому методі є спонтанне вираження внутрішнього світу у хаотичних формах, що не організовані логічним мисленням. «Художники шукають засіб, мову, яка могла би з максимальною точністю висловити те, що становить емоційну реальність для кожного з них. Мистецтво для них — це можливість особистого бунту проти матеріалістичної традиції, що панує навколо», — писав Гарольд Розенберг у 1950-х рр. І, як не дивно, навіть, через майже 70 років, це все ще затребувано суспільством. Леонід підходить до полотна з відкритою свідомістю, повністю віддаючись своїм почуттям. «Живопис — це об’єкт, який є вікном; об’єкт, який є простором. Це дозволяє йому бути самодостатнім Всесвітом. Те, що відбувається на полотні непередбачувано та дивовижно для мене — у кожної картини свій шлях розвитку, свій власний Світ», – говорить автор про процес створення полотен. Марк Ротко, один з найвідоміших представників американської школи живопису, який писав у стилі абстрактного експресіонізму, наполягав, що важливо дивитися такі твори з близької відстані — тоді в них відкривається містична сила. На картину не достатньо просто дивитися, потрібно на хвилину зробити її своєю єдиною реальністю. Саме цього ефекту спробували досягти організатори виставки. «Ми побудували експозицію таким чином, щоб прибрати з поля зору все зайве та не заважати сприйняттю тієї реальності, яку нам пропонує Леонід Колодницький. Це незабутній досвід, який дозволив мені дослідити свої власні емоції та настрої. Я запрошую вас пережити ці відчуття», – каже організатор виставки Ірина Юферова

Довідка:

Леонід Колодницький народився в 1961 р в Житомирській області. У 1986 році закінчив Брянське художнє училище, в 1992-му — Харківський художньо-промисловий інститут, відділення монументально-декоративного розпису (клас В. Куликова та Е. Бикова). Роботи автора зберігаються в приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Джерело: prostir.museum