14 квітня у Києві відкриється унікальний заклад, у якому можна буде побачити, як зароджувалось та розвивалось сироваріння в Україні та світі. Тут зібрали колекцію унікальних сирних ножів, створили точну копію пресу для сиру за старовинними кресленнями, розшукали оригінал лотерейного білету сирної лотереї у Англії та гравюру найстарішого сирного базару у Нідерландах 1873 року.
– Класичний німецький сир «Тельзітер», голандський «Гауда», сири із мускатним горіхом, мигдалем. М’який і ніжний козиний сир – бринза, сир із зірою (східна спеція), “Пармезан” витриманий 1 рік – усі ці сири тепер роблять в Україні фермери – сировари за авторськими рецептами, – розповіли організатори.
Музей розмістився в одному з найстаріших будинків Києва 1827 року по вулиці Шовковична 50а.
Джерело: Вечірній Київ