У вагонах столичного метро запрацював wi-fi

26 Квітня 2016 18:42

У двадцяти вагонах на Куренівсько-Червоноармійській ліній метро запрацював wi-fi.

Про це у facebook повідомляє компанія “Москіто Мобайл”, яка виграла тендер на будівництво бездротової мережі в метрополітені, пише Українська правда.Київ.

“Не дивуйтесь, якщо раптом у вагоні метро ваш смартфон підключиться до Wi-Fi! Перші 20 обладнаних потягів уже виїхали! Ловіть щасливі вагони на синій гілці”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє сайт компанії, на даний момент wi-fi розгорнуто на станціях метро “Олімпійська”, “Площа Льва Толстого”, “Майдан Незалежності”, “Хрещатик”, “Театральна”, “Золоті Ворота”, “Кловська”, а також на території КНУ ім. Т.Шевченка (жовтий корпус).

“Незабаром очікується покриття Mosquito Wi-Fi на усіх станціях та у вагонах київського метрополітену”, – підсумували у компанії.

Як відомо, у грудні 2014 року КМДА підписала інвестиційний договір з компанією “Москіто Мобайл” на будівництво Wi-Fi мережі у київському метро.

Загальна вартість проекту 100 мільйонів гривень.

У вересні 2015 року безкоштовна мережа Wi-Fi з’явилась на станціях метро “Олімпійська”, “Площа Льва Толстого” і “Майдан Незалежності”. 

Передбачалось, що проект сприятиме підвищенню заходів безпеки у метро, бо разом з Wi-Fi  мережею інвестор будує систему відеоспостереження.

Фото з facebook Mosquito

Українська правда. Київ