В Києві запрацює онлайн будинок юстиції

7 Квітня 2016 17:51
verhovenstvo.com

verhovenstvo.com

Сьогодні у Міністерстві юстиції пройшла презентація нового проекту – Онлайн будинку юстиції. Проект стане продовженням ініціативи запровадження онлайн сервісів, яка з минулого року діє на сайті міністерства. Онлайн будинок юстиції протестують в Києві.

Так, як пояснили “ЗіБ” у Міністерстві, пілотний проект реалізовується на базі Головного територіального управління юстиції у м. Києві і з часом буде поширений на всю країну. Після тестування проект презентують на засіданні Уряду.

До вже існуючих сервісів додадуть близько 20 нових.

Очікується, що переведення всіх послуг Мін’юсту в онлайн режим дасть можливість спростити життя українців, зменшити кількість бюрократичних процедур і запобігти корупції.

Користуватися Онлайн будинком юстиції можуть всі без винятку громадяни з будь-якої  точки світу. Єдина необхідна умова – наявність Інтернету. При цьому інтерфейс розроблений таким чином, щоб не висувати значних вимог до якості мережі.

Як пояснив керівник головного теруправління юстиції в м. Києів Станіслав Куценко, паралельно з новими сервісами на порталі Онлайн будинку юстиції буде реалізовано соціальний ліфт, завдяки якому на роботу до органів юстиції громадяни зможуть потрапити без зв’язків, а відповідно до своїх знань, вмінь та навичок. «Всі наші вакансії будуть розміщені на цьому порталі. Тут також можна буде подати резюме. Після цього ми проводитимемо співбесіди і братимемо на роботу найбільш достойних претендентів», – додав він.