В столиці стартує тиждень іспанського кіно

1 Квітня 2016 13:53
family.kvastaras.com.ua

family.kvastaras.com.ua

В кінотеатрі “Київ” з 31 березня по 6 квітня відбудуться покази “CINEFIESTA”. Організаторами заходу виступили Посольство Іспанії в Україні та КМКФ “Молодість”.

Глядачам покажуть вісім стрічок іспанських кінематографістів 2013-2015-х років.

ПРОГРАМА

 5 квітня о 19.00  “Моя грандіозна ніч”
Режисер: Алекс де ла Іглесія
У головних ролях: Маріо Касас, Бланка Суарес, Уго Сільва.
Відеозапис видовищного «новорічного вогника» перетворюється на абсолютне божевілля, коли низка нещасних випадків трапляється на знімальному майданчику один за одним.

3 і 6 квітня о 19.00 – “Ідеальний день”
Режисер: Фернандо Леон де Араноа
У головних ролях: Тім Робінс, Бенісімо Дель Торо, Ольга Куриленко
Співробітники гуманітарної місії намагаються дістати труп з криниці в зоні конфлікту. Хтось кинув туди тіло, аби отруїти воду, і місцевий люд страждає від спраги. Найпростіше на перший погляд завдання перетворюється у нездійсненну місію, де найлютіший ворог – ірраціональність.
Премія «Гойя» в номінації «Найкращий адаптований сценарій».

1 і 4 квітня о 19.00 – “Мініатюрний острів”
Режисер: Альберто Родрігес
У ролях: Хав’єр Гутьєррес, Рауль Аревало, Нереа Баррос
1980 рік. Хуан і Педро – двоє поліцейських відділу з розслідування вбивств Мадрида, ідеологічні противники – після отримання доган  повинні перебратися у занедбану болотяну місцевість Гвадалквівір. Їм доручили розслідувати зникнення і жорстоке вбивство двох дівчаток-підлітків під час святкування місцевого свята. Тепер поліцейські мусять забути свої розбіжності у поглядах і разом протистояти жорстокому вбивці.
10 нагород Премії Гойя, зокрема, у номінаціях «Найкращий фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий сценарій» та «Найкращий актор», три нагороди на San Sebastián International Film Festival та Приз глядацький симпатій 28-ої European Film Awards.

2 квітня о 19.00, 6 квітня о 17.00 – “Пако де Лючія: пошук”
Документальний фільм режисера Курро Санчеса, сина покійного Пако де Лючії. Фільм описує людей, ландшафти, ключові події в житті легендарного фламенкіста. Над фільмом працювали протягом трьох років, до нього увійшли сцени, зняті в Мадриді, Альхесірасі, Лас-Вегасі і Нью-Йорку. Про феномен Пако розмірковують Стів Вай, Рассел Мелоун, Домінік Ді П’яцца, Кріс Джаггер, Брайян Адамс.
Премія Гойя-2015 у номінації «Найкраща документальна стрічка».

2 і 3 квітня о 17.00 – “Мортадело і Філімон проти Джимі Торчка”
Режисер: Хав’єр Фессер
Лиходій Джиммі разом із поплічниками викрадає сейф із секретними документами просто зі штаб-квартири агентства з розвідки. Його очільнику не залишається нічого іншого, як доручити повернення документів двом агентам Мортадело і Філімону. Тим часом із в’язниці утікає бандит, який прагне помститися Філімонові за арешт.
Премія Гойя -2015 за «Найкращий адаптований сценарій».

4 квітня о 17.00 – “Новорічний відрив”
Режисер: Хосе Корбачо, Хуан Крус
Напередодні нового року пасажирський потяг застряє у відлюдному місці. Час невблаганно рухається до півночі, а допомоги – немає. Пасажири втрачають останню надію зустріти свято в колі своїх рідних. Зневіра перетворюється у відчай та параною. Всім починає здаватися, що один із мандрівників – небезпечний злочинець, в голові якого зріє жахливий план.

1 квітня о 17.00 – “Різдвяна ніч у Барселоні”
Режисер: Дані де ля Орден
Магія любовних переживань панує у Барселоні не тільки в спекотні літні ночі, а й у чарівну зимову пору. Сімейні пари і самотні серця, юні романтики і поважні сеньйори і розпал різдвяних свят переживають радість і гіркоту кохання, втрачають і знаходять своє щастя. Їхні історії складаються в неповторну картину життя прекрасного міста, яке в різдвяну ніч живе в очікуванні дива.

5 квітня о 17.00 – “Моя велика іспанська сім’я”
Режисер: Даніель Санчес Аревало
Яскрава комедія з усіма молодими кінозірками Іспанії. Наймолодший серед п’яти братів освідчується вагітній дівчині й призначає весілля, день у день із фіналом чемпіонату світу з футболу 2010 року, в якому Іспанія зійдеться в двобої з Нідерландами. Поки вся країна в напрузі, сім’я влаштовує весілля, яке, однак, повернеться не так, як би хотілося… А возз’єднання братів освіжає складнощі в їх стосунках.

Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Вартість квитків: 60-70 грн.

Джерело: Вечірній Київ