Вербна неділя 2016:прикмети святкового дня

24 Квітня 2016 11:08

9

Вербна неділя 2014: прикмети про погоду

У народі Вербну неділю називають ще єврейською Пасхою. Згідно з народними прикметами, на єврейську Пасху завжди погана погода. По погоді також можна судити про майбутній врожай.

Якщо на Вербну неділю йде дощ – це до гарного врожаю.

Якщо цього дня стоїть ясна погода і світить сонце, то рік буде неврожайним.

А от якщо на Вербну неділю похмуро, але без дощу, то урожай буде небагатим.

Якщо на Вербному тижні вдарить мороз – ярі хліба будуть хорошими.

Вербна неділя 2014: прикмети про биття вербовими гілками

Прикмета Вербної неділі, що дійшла до наших днів: якщо у Вербну неділю побити по тілу гілочкою верби – це до здоров’я на цілий рік.

Спочатку вербу освячують у церкві, а потім легенько хльостають одне одного, примовляючи: «Будь таким же сильним, як верба, таким же здоровим, як її коріння і таким же багатим, як земля».

Вважається, що верба – найсильніше і живуче дерево в природі. Навіть встромлений у землю прутик верби прийметься і буде рости.

Вербна неділя 2014: прикмети про вербові бруньки

Якщо у свято з’їсти бруньки свяченою верби – благополучно вирішаться важливі справи і проблеми.

Священні вербові гілочки слід зберігати цілий рік біля ікони. І якщо людина збирається почати важливу й відповідальну справа, можна з’їсти три бруньки верби, запиваючи їх свяченою водою, думаючи при цьому про свою справу.

Якщо у Вербну неділю подумати про кохану людину, вона з’явиться. Тож можеш спробувати на собі дію такої прикмети. Якщо тобі подобається якийсь хлопець, а він поки що не звертає на тебе уваги, подумай про свої почуття до нього в цей день. Згідно з народними прикметами, він найближчим часом, можливо, навіть увечері запросить тебе на побачення.

Вербна неділя 2014: прикмети про рослини

Садити кімнатні квіти у Вербну неділю – до грошей і багатства. Але будь уважна: якщо рослина протягом місяця зів’яне – це знак бідності.

Однак існує й інше правило, яке суперечить даній прикметі – у Вербну неділю не можна займатися садовими роботами (як, втім, і іншими).

Цього дня не можна садити вербу. Існує прикмета, що людина, яка посадила вербу, помре, як тільки це дерево виросте.

Якщо вербою обсадити колодязі, вода буде захишена від злих сил, і буде смачною і здоровою.

Вербна неділя 2014: прикмети про домашніх тварин

У Вербну неділю не можна випускати на вулицю домашню птицю, інакше її відьма зіпсує. У народі вважалося, що з Вербної неділі і до самого Великодня починала бешкетувати і шкодити людям нечиста сила.

А ось худобу в поле виганяють саме свяченими вербовими гілками. Вважається, якщо домашніх тварин легенько пошмагати вербою, вони не хворітимуть увесь рік, і буде гарний приплід.

Пасічники встромляли вербові гілочки навколо пасіки, щоб бджоли добре вродили і роїлися, і принесли влітку побільше меду і воску.

Вербна неділя 2014: прикмети про боротьбу зі стихією

Якщо свячену вербу кинути в полум’я – вона допоможе загасити пожежу.

Також вербові гілки здатні допомогти приборкати негоду і навіть стихію.

Існувала прикмета, що освячені гілки верби можуть зупинити літню грозу і врятувати від блискавки. Якщо вербовими гілками помахати в бік хмар – вони відведуть грозу і град.

Кинута проти вітру гілочка верби зупинить бурю, а викинута під час граду на подвір’я – град.

Джерело: tochka.net