Всесвітньо відома скрипалька виступить в Національній Опері України

15 Квітня 2016 16:00

Сара Чанг

19 квітня у Національній Опері України відбудеться концерт однієї з наймолодших зірок академічної музики – корейської скрипальки Сари Чанґ. Вона гратиме спільно з відомим українським оркестром New Era Orchestra.

«Як музиканти, так і наші слухачі відчувають, що такі спільні виступи наповнюють новою енергією звучання класичних і сучасних творів, – говорить диригент і керівник New Era Orchestra Тетяна Калініченко. – Наш оркестр постійно відкриває нові можливості для свого розвитку, запрошуючи знакових музикантів до України».

У програмі концерту – твори фінського композитора Яна Сібеліуса та видатного росіянина Петра Чайковського. «Ми раді, що в української аудиторії буде можливість відчути свіжість у звучанні цих творів», – каже Тетяна Калініченко.

20 квітня у Києві Сара Чанґ проведе майстер-клас для молодих музикантів у Домі освіти та культури «Майстер Клас».

Cара Чанґ – скрипалька корейського походження зі США. Попри свій молодий вік, вона виступає з найвидатнішими музикантами світу і є володаркою престижних міжнародних премій.

New Era Orchestra заснований у 2007 році. Оркестр виконує сучасну академічну музику і грає на одній сцені з зірками світового масштабу.

За сприяння його керівниці Тетяни Калніченко в Україну приїжджали такі музиканти, як Філіпп Гласс (США), Такаші Йошіматсу (Японія), Джованні Солліма (Італія), Джон Тавенер (Великобританія) та інші. Минулого року New Era Orchestra виступили перед українською публікою разом із відомим американським скрипалем Джошуа Беллом.

Джерело: cultprostir.ua