Втечи від фінішу: 100 тисяч учасників забігу Wings for Life стартуватимуть одночасно

28 Квітня 2016 14:58
8 травня відбудеться благодійний забіг, учасники якого стартуватимуть одночасно на 34 локаціях по всьому світу у 17-ти часових зонах.

Фішкою забігу є те, що учасники мають не бігти до фінішу, а втікати від нього, повідомляє Українська правда.

Wings for Life World Run створив унікальний формат з автомобілем-кетчером (Catcher Car), який є “рухомою фінішною прямою”. Автомобіль, яким керує відома особистість, дає бігунам 30-хвилинну фору, після чого наздоганяє їх у заздалегідь визначеному темпі, повідомляє прес-служба організаторів.

Коли автомобіль-кетчер наздоганяє учасника, його перегони завершуються. Інтрига зберігається до самого кінця, допоки на маршруті не залишаться найвитриваліші чоловік та жінка, саме їх оголосять глобальними чемпіонами.

Участь у події візьмуть початківці, спортсмени та учасники в інвалідних візочках.

Фото прес-служби благодійного фонду Wings For Life World Run

Розпочнеться марафон о 14:00 за київський часом (11 AM UTC). Оскільки учасники в усіх країнах стартують одночасно, декому доведеться бігти увечері чи навіть вночі.

Забіг влаштовують вже третій рік поспіль з метою знайти методи лікування травм спинного мозку. Багато учасників формують команди та залучають небайдужих благодійників, які роблять внески у фонд Wings for Life.

“Мільйони людей у всьому світі прикуті до інвалідного візка через травму спинного мозку – здебільшого, через аварії або падіння. З 2004 року Wings for Life ретельно відбирає і є спонсором передових дослідницьких проектів та клінічних досліджень, які в перспективі зможуть змінити життя людей у всьому світі”, — розповідають організатори забігу.

Фото прес-служби благодійного фонду Wings For Life World Run

У цьому році навіть ті, хто не має нагоди пробігти в одному з офіційних місць проведення, можуть здійснити свій Особистий забіг, використовуючи новий безкоштовний додаток для iOS та Android– Wings For Life World Run – Selfie Run.

Одним із учасників Wings for Life World Run 2016 буде і український ультра-марафонець Євген Глива. У 2014 році він став третім у світовому забігу, подолавши дистанцію 78,4 км.

Фото прес-служби благодійного фонду Wings For Life World Run

8 травня глядачі можуть спостерігати за зусиллями 100 000 бігунів. У 2015 році Wings for Life World Run об’єднав 101 280 учасників у 33 країнах, зібравши 4,2 мільйони євро.

На сайті організаторів можна дізнатись, як долучитися до “Особистого забігу” чи Selfie Run, а також перерахувати кошти до фонду.