Яка вона небезпека? 15 божевільних доріг планети

15 Квітня 2016 17:44

Ніщо так не розслаблює, як неспішна їзда по дорозі, без зустрічних машин, під улюблену музику. Але є такі дороги, від кожного повороту на яких перехоплює подих.

Водіння автомобіля по них не можна порівняти ні з чим іншим. Деякі з них  повністю зникають на кілька місяців під водою або камінням.  15 самих божевільних доріг в світі, проїхатися по яких варто хоча б раз в житті.

Зоджи-Ла, Індія

dnpmag.com

Дорога у 9 кілометрів пов’язує населені пункти Ладакх і Кашмір. Крім усього іншого, вона ще й дуже вузька — уміщатися на ній часто доводиться і автомобілістам, і домашній худобі.

Трансфегерашське шосе, Румунія

untravelledpaths.com

Шосе в Карпатах, що проходить через гірський масив Фегераш, найвищої точки досягає на висоті 2034 метра,  славиться приголомшливими видами і вважається досить небезпечною дорогою для мандрівників.

Дальтон Хайвей, Аляска

mashable.com

Насамперед, траса Далтон Хайвей є найбільш ізольованою дорогою в світі. Протяжність шосе — 666 кілометрів, і на всьому цьому проміжку зустрічається всього 3 маленьких селища. Крім того, ця дорога має статус самої засніженої в світі.

Кхардунг-Ла, Індія

mashable.com

За офіційними даними, ця дорога знаходиться на висоті 5602 метра (практично висота Ельбрусу), і вона визнана Книгою рекордів Гіннесса і журналом National Geographic найвищим у світі автомобільним перевалом.

Дорога Юнгас, Болівія

toranji.ir

Ця магістраль вважається однією з найнебезпечніших  в світі, бо забирає від 200 до 300 життів на рік. На одній її стороні — стрімкі скелі, а на іншій — обрив (висота — понад 600 метрів).

Атлантична дорога, Норвегія

slate.com

Атлантична дорога в Норвегії з’єднує невеликі прибережні поселення. Траса, до речі, призначена спеціально для туристів, тому що види там нереальні.

Тунель Гуолян, Китай

mashable.com

Дорога через гірський масив Гуолян була побудована місцевими жителями. До 1972 року шлях, висічений у скелі, був єдиною сполучною ланкою між місцевим селом і зовнішнім світом. Пізніше влада спорудила 1200-метровий тунель і відкрила його для руху автотранспорту.

Пасаж дю Гуа, Франція

mashable.com

Неймовірно, але дорога доступна для пересування лише кілька годин в день. Решту часу вона залишається прихована під водою. Перед тим як заїхати на 4,5-кілометрову трасу, варто уважно вивчити розклад припливів і відливів, інакше машина просто потоне.

Дорога в горах Тяньмень, Китай

mashable.com

Протяжність дороги складає 10 км. Дорога має 99 крутих поворотів, а перепад висот між початковою і кінцевою точками становить 1000 метрів. Загалом, водієві потрібні сталеві нерви.

Хана, Гаваї

mashable.com

Ця дорога протяжністю 112 кілометрів з’єднує місто Кахулуи з містом Хана на гавайському острові Мауї. Вузьке звивисте шосе проходить через понад 59 мостів, 46 з яких шириною тільки в одну смугу. Часто дорогу закривають для руху через зсуви.

Федеральна траса «Колима», Росія

mashable.com

Офіційна назва федеральної траси Магадан — Якутськ — «Колима», але дуже часто в розмовах її іменують моторошно — «дорогою смерті». Перші 90 кілометрів дороги були введені в експлуатацію в 1932 році, а повністю будівництво було завершено в 1953-му, і всі 20 років дорогу будували ув’язнені.

Коль де ла Бонет, Франція

mashable.com

Цей небезпечний перевал, розташований на висоті понад 2000 метрів у французьких Альпах, неподалік від кордону з Італією, багатий на круті і несподівані повороти.

Сен-Готард, Швейцарія

mashable.com

Це один з найвищих гірських перевалів в Альпах. Дорога протяжністю 64 кілометри петляє зі сторони в сторону і дивує мальовничим краєвидом.

Дорога «Кавказ», Росія

mashable.com

Вузька дорога з Сочі до озера Ріца в Кавказьких горах вражає і лякає одночасно.

Эшима Охасі, Японія

metro.co.uk

Це, звичайно, не дорога, а міст, але за ступенем небезпеки перерахованим вище дорогам, він не поступається. Міст з’єднує міста Сакаімінато і Мацуе. Його протяжність становить 1,7 кілометра, а ширина — 11,3 метра. Якщо подивитися на нього здалеку, то здається, що ідея заїхати туди — просто божевілля. Така висота потрібна для того, щоб під мостом могли проходити кораблі.

Джерело: dobri-porady.pp.ua