10 продуктів, які найкраще очищають організм

26 Травня 2016 08:47

У сьогоднішньому огляді розповідаємо про 10 продуктів, які корисно мати вдома на кухні для помірного детоксу кожен день.
Свіжі фрукти

1. Буряк

Буряк – це просто основа основ Детокс. Високий вміст клітковини – плюс для кишечника. Для очищення організму крупно натріть буряк на тертці і включіть в салат-щітку з морквою та огірками. А буряковий сік допомагає активізувати роботу печінки і вивести жовч з організму – обов’язково розбавляйте його морквяним, оскільки він вважається висококонцентрованим і занадто потужним для новачків Детокс.

2. Цілісні злаки

Перший друг кишечника – це клітковина. Міститься вона головним чином в шкірці овочів і фруктів, а також в цільних, необроблених злаках і крупах. Працюючи як губка, клітковина, проходячи по кишечнику, м’яко абсорбує шкідливі речовини і підсилює його моторику. Неочищений коричневий рис, цільнозерновий хліб, висівки і каші з цілісних круп – ось правильний крок в сторону здоров’я.

3. Кресс-салат

Крихітні паростки з пікантним, пряним смаком – це чудова добавка в азіатські страви, фьюжн-салати, сендвічі. Кресс-салат гарний і як самостійний гарнір до основної страви. А ще це чудовий помічник для втомленої печінки і нирок – він сприяє виробленню ензимів, висновку застояної рідини і знешкодження вільних радикалів.

4. Артишок

Можливо, артишок і не дуже частий гість на вашому столі, однак якщо ви завжди мріяли його спробувати, то у вас з’явилася ще одна причина це зробити. Корисні речовини цього овоча не тільки допомагають процесу схуднення, але і благотворно впливають на травлення, покращуючи роботу печінки і жовчного міхура.

5. Зелений чай

Якщо ви інтуїтивно завжди відчували, що робите добро своєму організму, вибираючи зелений чай замість чорного, знайте: ви на правильному шляху. Крім здатності зеленого чаю прискорювати метаболізм і активувати процес схуднення, він чудово підсилює роботу печінки. Досягається цей ефект завдяки високому вмісту природних антиоксидантів.

6. Вода з лимоном

Вважається, що надмірне вживання алкоголю, цукру і рафінованих продуктів зрушує кислотно-лужний баланс рідини в нашому тілі в сторону кислого, що негативно позначається на всій роботі організму. І якщо ваше харчування далеко від ідеального, залуження має стати вашим щоденним девізом. Найпростіший засіб – починати щоранку зі склянки теплої води з лимонним соком, який буде м’яко ощелачивать і запускати травлення.

7. Капуста

Виявляється, капуста – це не тільки антикризова добавка в супи і салати, а й чудова підмога кишечнику і печінці. Особливо корисна квашена капуста, багата ферментами, кальцієм і вітаміном С – хіба не привід дістати з погреба баночку і додати пікантності основної страви?

8. Свіжі фрукти

Ще одна прописна істина – тарілка фруктового салату замість солодкого десерту. Зробити це варто не тільки заради смаку і природних цукрів, але і для отримання щедрої порції клітковини, антиоксидантів, вітамінів і фруктових кислот. В результаті – м’яке природне очищення і хороше самопочуття.

9. Листова зелень

Рукола, шпинат, кріп, петрушка, зелена цибуля і кінза зроблять будь-який салат яскравіше і соковитіше. А користі в них скільки – фітоензіми, вітамінно-мінеральний комплекс, антиоксиданти, клітковина … Ще одна з мільйона причин їсти більше зелені – це її унікальна здатність природним чином очищати органи травлення. Що нам і потрібно.

10. Імбир

Ми вже багато разів говорили про те, що імбир – це потужний засіб, здатне перемогти саме зле похмілля і зробити ранок знову добрим. А якщо вже він справляється і з такими тяжкими наслідками отруєння організму токсинами, то залучити імбир до щоденного детокс – рішення вірне і грамотне. Додаємо скибочку в чай або гаряча страва для смаку і “пожвавлення” печінки.

Джерело: http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/2045610-produktiv-yaki-naikrasze-ochiszayut-organizm.html