10 швидких способів подолати стрес

12 Травня 2016 10:54

A cropped shot of a handsome businessman under strain as colleagues request various things from him

Стрес – перший крок до поганого самопочуття, апатії і депресії. На жаль, від них не застрахований ніхто. І якщо для когось стрес – це аврал на роботі, то для інших – поїздка в громадському транспорті. Однак не завжди потрібно пити заспокійливі чаї та таблетки.

Наш організм може заспокоїтись і завдяки іншим маніпуляціям. Тож які існують методи швидкого подолання стресу?

1. Розтерти долоні

Якщо декілька хвилин терти долоні одна об одну, то цим самим ви розслабите м’язи, знімете нервове напруження. Для цієї методики підходять і вуха – їх також потрібно активно потерти долонями, доки вони не стануть дуже гарячими.

2. Аромотерапія

Є безліч ароматів, які допомагають розслабитись і подолати стрес. Варто лише знайти свій. Лаванда, ваніль, кориця, майже всі цитрусові (апельсин, мандарин, лимон, грейпфрут), м’ята і меліса – можете обрати один або створити свою аромокомпозицію, яка нагадуватиме щось приємне.

3. Прибрати робочий стіл або кімнату

Це може здаватися смішним, але це справді працює. Нервуєтесь? Помийте посуд або вікна. Витріть пил чи помийте підлогу. Коли ви займаєтесь якось справою, мозок автоматично перемикається із однієї проблеми на іншу. Таким чином, ви подумаєте про те, як швидше відмити сковорідку, аніж про хама, якого зустріли в маршрутці.

4. Читання книги

Цей метод подолання стресу діє за схожим принципом, як і попередній. Однак підходить для романтичніших та лінивих натур. Не хочете махати віником? Візьміть книгу і пориньте у життєві проблеми вигаданих персонажів. Заодно і поповните словниковий запас.

5. Біг сходами

Вистачить всього 30 секунд пробігтися сходами, щоб кисень почав активніше надходити в кров, а відповідно і до головного мозку, який, як відомо, управляє емоційний станом. Таким чином пробіжка його перезавантажить і ви швидко позбавитеся від стресу.

6. Чай з гібіскуса

Стрес дуже часто виникає через накопичення в організмі людини радикалів. Гібіскус або китайська троянда розріджує їх, крім того стимулює нервову систему. Тобто, не робить вас сонним та інертним.

7. 27 предметів

Одна зі східних методик полягає в тому, що у боротьбі зі стресом допомагає … якщо знайти нове місця для предметів в кімнаті чи будинку. Таким чином ви звільняєте місце для енергії, яка тепер зможе поширитись так, як їй необхідно.

8. Розчісування

Пам’ятаєте, як в дитинстві заспокоювало, коли вас гладили по голові? З віком ця процедура не стала слабшою. Тільки проводити її варто по-іншому – за допомогою гребінця. 10-15 хвилин розчісуйте волосся і самі помітите, як це розслабляє. До речі, цей варіант можна об’єднати із аромотерапією. 2-3 краплі ефірної олії лаванди чи апельсина на дерев’яний гребінець – і стресу немає, і волосся помітно красивіше.

9. Корисна їжа

Жирна риба містить омега-3 кислоти, які допомагають у боротьбі зі стресом. Якщо ж не любите жирної риби, то замініть її на морозиво, банан або, так і бути, шоколад. Однак не переборщіть із останнім, інакше цей антидепресант в прямому розумінні вилізе вам боком.

10. Вода

Француженки кажуть, що всі проблеми, які сидять в вашій голові, треба час від часу змивати водою – тобто, помити голову. Східна культура вже давно помітила, що проточна вода змиває не лише бруд, а й негативну енергію. Тому не такі вже й неправі французькі жінки. Якщо не маєте можливості залізти в душ чи помити голову, просто потримайте декілька хвилин долоні під проточною водою – має допомогти.

Джерело: korysne.co.ua