20 фільмів, які змусять вас розплакатися

21 Травня 2016 15:34

Фільми тим і гарні, що викликають у нас емоції — іноді хочеться сміятися, іноді обійняти весь світ, а іноді — ридати в голос. Настільки сильно ми співпереживаємо героям.

наш сайт вибрав 20 фільмів, які неодмінно змусять вас розплакатися. Насправді, таких картин багато, і серед них є дуже гідні, але всього не перелічити.

Шербурзькі парасольки / The Umbrellas of Cherbourg

Koch Lorber Films

Історія кохання продавщиці парасольок Женев’єви і автомеханіка Гі, яких розлучає війна, в свій час удостоїлася «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю. Зі сльозами на очах картина виглядає і сьогодні, а незрівнянна музика композитора Мішеля Леграна стала одним із талісманів всіх закоханих.

Інопланетянин / E. T. the Extra-Terrestrial

Universal Pictures

Режисер Стівен Спілберг змусив весь світ повірити, що з інопланетянином, який тілом схожий на черепаху без панцира, а мордочкою одночасно на мопса і Альберта Ейнштейна, можна подружитися. І навіть врятувати його від жорстокості людей.

Вибір Софі / sophie’s Choice

Universal Pictures

Історія жінки з Польщі, що позбулася в нацистському таборі чоловіка і дітей і намагається знайти сили, щоб продовжувати жити в післявоєнній ситій і благополучній Америці, вражає з перших кадрів. Актрисі Меріл Стріп віриш беззастережно і безповоротно, тому «Оскар» за головну роль в цьому фільмі вона чесно заслужила.

Суспільство мертвих поетів / Dead Poets Society

Buena Vista Pictures

Джон Кітінг, в блискучому виконанні Робіна Вільямса, — біла ворона серед манірною маси вчителів. Він веде себе ексцентрично і повністю нехтує програмою навчання. Кітінг посвячує своїх учнів в таємницю “Товариства мертвих поетів», яка перевертає все їх життя. Після перегляду і ви станете іншою людиною.

Пробудження / Awakenings

Columbia Pictures

Історія доктора Малколма Сэйера (Робін Вільямс), сором’язливого лікаря і вченого, і його пацієнта Леонарда (Роберт Де Ніро) — це справжня подорож у глибини людської душі, що змушує по-новому поглянути на світ і цінувати прості радощі життя.

Моє життя / My Life

Columbia Pictures

Процвітаючий бізнесмен Боб Джонс (Майкл Кітон) дізнається, що повинен померти від раку, не доживши навіть до сорока років. Але у нього залишилася єдина надія — встигнути зняти на відеокамеру розповідь про самого себе, про свою сім’ю і дати з екрану поради своїй майбутній дитині. Дійсно зворушлива історія про те, що найважливіші речі в світі — це зовсім не речі.

Філадельфія / Philadelphia

TriStar Pictures

Восхительный акторський дует Тома Хенкса і Дензела Вашингтона довів, що можна бути смертельно хворим, але все ж не зневіреним людиною. Головні герої не схожі як біле і чорне — їх розділяє колір шкіри, суспільне положення, сексуальна орієнтація, смертельна хвороба. Але кожен-служить закону і готовий боротися проти будь-якої несправедливості.

Список Шиндлера / Schindler’s List

Universal Pictures

Одна людина може зробити багато і навіть більше. Ця історична драма режисера Стівена Спілберга про німецького бізнесмена і члена нацистської партії Оскарі Шиндлере, спасшем понад тисячу польських євреїв від загибелі під час Голокосту, цьому доказ. За це і отримала 7 премій Оскар.

Зелена миля / The Green Mile

Warner Bros.

Культова містична драма за романом Стівена Кінга про незвичайному укладеному Джона Коффі, засудженим до смертної кари, свого часу вразила і змусила повірити в чудеса глядачів і критиків. Звідси приголомшливий успіх — картина має 4 номінації на «Оскар», 3 премії «Сатурн» і ще 10 нагород і 23 номінації.

Танцююча в темряві / Dancer in the Dark

Fine Line Features

Цей фільм — трагічна історія слепнущей матері-одиначки, яка не шкодуючи себе працює з усіх сил заради порятунку свого сина. «Промінь світла в темному царстві» — так можна було б охарактеризувати головну героїню. Картина відкрила всьому світу блискучий акторський талант співачки Бьорк, яка ще й написала всю музику до фільму.

Щоденник пам’яті / The Notebook

New Line Cinema

Зворушлива історія кохання, прочитана літнім чоловіком в старої записнику жінки в будинку престарілих, не залишається жити тільки на екрані. Вона проникає в наше життя, залишає післясмак, не дає спати, тривожить пам’ять і ось ви вже й самі, подібно головним героям, закохуєтеся без залишку.

Чарівна країна / Finding Neverland

Miramax Films

Письменник-невдаха Дж. Метью Баррі не підкоряється законам консервативного Лондона і стає другом самотньої вдови, а також прийомним батьком її чотирьом маленьким синам. Нова сім’я дарує натхнення, і так з’являється на світ чудова казка про дітей, які не хочуть дорослішати…

Готель «Руанда» / Hotel Rwanda

United Artists

Головний герой фільму на ім’я Пол — керівник престижного готелю в столиці Руанди. Під час етнічних чисток, влаштованих урядом, в його готелі ховалися кілька сотень людей. Пол робить все від нього залежне, щоб їх врятувати. Він не гребує ні підкупом, ні шантажем, він загрожує, благає, лестить… І рятує від загибелі 1268 осіб.

Горбата гора / Brokeback Mountain

Focus Features

На тлі мальовничих просторів штату Вайомінг і під приголомшливу музику композитора Густаво Сантаолалья розгортається історія складних взаємин двох молодих людей — помічника власника ранчо і ковбоя родео. Можна по-різному ставитися до теми, порушеної у фільмі, але не до самої картині — вона стала класикою світового кінематографа.

Спокута / Atonement

Universal Pictures

Брайоні і Сеселия — сестри. Одна володіє чудовою уявою і пише п’єси, а інша — закохалася в сина прислуги. Але їх світ рушиться із-за трагічного і безглуздого збігу обставин. І як на зло в двері постукала Друга Світова. Одна з небагатьох картин про важливість і силу людського прощення.

P. S. Я кохаю тебе / p.s. I Love You

Warner Bros.

Він і вона створені одне для одного, дві половинки одного цілого, які, проживши душа в душу довге щасливе життя могли б спокійно померти в один день. Але доля розпоряджається інакше, і вона дуже скоро залишається вдовою. Але навіть після смерті чоловік не покидає свою кохану дружину: завчасно він залишив їй 7 послань, які повинні допомогти їй пережити втрату. Кожне закінчується постскриптумом «Я люблю тебе».

Хлопчик в смугастій піжамі / The Boy in the Striped Pajamas

Miramax Films

Це історія, яка відбувається під час Другої світової війни і показана крізь очі безневинного і нічого непідозрюючого про події, що відбуваються, Бруно, восьмирічного сина коменданта концентраційного табору. Його випадкове знайомство і дружба з єврейським хлопчиком по іншу сторону огорожі табору, кінець кінцем, приводить до найбільш непередбачуваних і приголомшливих наслідків.

Хатіко / Hachi: A dog’s Tale

Stage 6 Films

Фільм — пронизлива реальна історія, в якій університетський професор Паркер Вілсон знайшов на вокзалі загубився цуценя. І тоді зав’язалася їхня дружба і прихильність, що тривала довгі роки і навіть пережила смерть.

Валентинка / Blue Valentine

The Weinstein Company

Дін (Райан Гослінг) і Сінді (Мішель Вільямс) «купалися» у своїй любові, але через деякий час вони переситилися цим почуттям. Незрозумілим чином воно трансформувалося і стало обтяжувати. Але важливіше інше — зуміють два рідних людини втримати і відродити ті крихкі відносини закоханості і пристрасті, які у них залишилися.

Людина дощу / Rain Man

20th Century Fox Film Corporation

У Чарлі, грубуватого і егоїстичного молодого гульвіси, є проблеми — батько залишив левову частку спадщини його хворому аутизмом братові Раймонду. Щоб повернути собі його частину багатства, Чарлі викрадає старшого брата і тримає його заручником. Але те, що було задумано їм з егоїзму, переростає в чарівну одіссею дружби і самоосмысления, яка розводить межі відособленого світу Раймонда, а Чарлі дозволяє вирватися з пут своєї колись байдужої душі.