21 та 22 травня у столиці відзначатимуть День Європи

10 Травня 2016 15:41

Свято відбудеться у традиційному європейському стилі “Пікнік у Європі”.

Про це повідомляє Українська правда. Київ з посиланням на сайт Київської адміністрації.

Офіційна церемонія відкриття за участю керівництва держави та міста, голови Представництва ЄС в Україні, представників посольств країн-членів ЄС запланована на 12:00 21 травня.

Відзначається, що представники європейських держав презентуватимуть інтерактивні і творчі проекти від посольств та національних культурних центрів.

Фото radiosvoboda.org

Також кияни та гості міста зможуть відвідати Фестиваль вуличної музики “Street Music Day” і послухати вуличних музикантів з різних країн світу.

Навпроти Михайлівського собору працюватиме інтерактивна інсталяція “Двері в Європу”.

Завдяки сучасним відеотехнологіям, відкривши двері кожен одразу “опиниться” в одному з відомих місць Європи.

Власну програму представлять українські спортсмени, які виступають у видовищних вуличних видах спорту (workout, parkour, ролери, TRX ).

Усі охочі зможуть долучитися до веселої зарядки “FunUp”, поспостерігати за майстрами екстриму, крос-фіту, зумби, йоги, автомодельного спорту.

Для наймолодших гостей свята проводитимуться дитячі спортивні змагання, майстер-класи, працюватимуть дитячі атракціони-батути, слеклайн.

Вечірня програма свята розпочнеться виступом українського електронного гурту “ONUKA”. А ближче до ночі кияни та гості міста можуть переглянути класичне європейське кіно на великому екрані у незвичному “тихому форматі” – у навушниках та теплій дружній атмосфері.

22 травня у столиці триватиме відзначення Дня Європи.

О 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі у ЄВРО-2016, який відбудеться у Франції.