5 місць, які варто відвідати навесні

15 Травня 2016 15:52

Ми зібрали 5 найцікавіших місць в Україні, які варто відвідати навесні

Щоб здійснити незабутню поїздку, не обов’язково брати відпустку і витрачати великі кошти. Можна подорожувати Україною і щоразу відкривати для себе нові чудові місця.

1. Ужгород

Найменший, найвіддаленіший і найзатишніший обласний центр України з атмосферою Старої Європи, який ще називають столицею Закарпаття, навесні потопає в пелюстках сакури. Вулиці Ужгорода перетворюються на рожеву квітучу оазу. Цвітіння сакури триває близько 2 тижнів і припадає приблизно на кінець квітня –  початок травня, залежно від погодних умов. Крім сакур, у місті цвітуть магнолії, мигдаль, гліцинії.

Столиця Закарпаття гостинно запрошуює прогулятись найдовшою в Європі липовою алеєю на набережній вздовж річки Уж, відвідати середньовічний Ужгородский замок, закарпатський музей народної архітектури, місцеві старовинні підвали, де витримують вина, загадкову Горянську ротонду, насолодитись кавою у затишній кав’ярні і відчути незабутній аромат весняної сакури на вулицях міста.

Цвітіння сакури в Ужгороді

Цвітіння сакури в Ужгороді

2. Кіровоградський дендропарк

Наприкінці квітня-початку травня у Кіровоградському дендропарку, площею 45 гектарів, розквітає понад 500 тисяч тюльпанів.

Кольорові тюльпанові килими приваблюють тисячі туристів з усіх куточків України. Крім тюльпанів, навесні у дендропарку розквітають числені гіацинти, мускарі, фіалки, флокси, жасмин, гортензії, нарциси, лілії та багато інших квітучих рослин.  Кіровоградський дендропарк – це неймовірно красиве місце для відпочинку, що не поступається красою знаменитим паркам Нідерландів. Тюльпани в Кіровоградському дендропарку

Тюльпанові килими у Кіровоградському дендропарку

3. Львів

Навесні варто також відвідати західну столицю України. Львів завжди насичений подіями. Коли б ви сюди не приїхали, нудьгувати не доведеться. 2 травня Львів святкуватиме свій День міста – це чудова можливість провести тут травневі вихідні.

У Львові на травневі свята готується багато заходів, та найголовніші гуляння проходять на площі Ринок. Тут щороку відбувається веселе свято «День Батяра», що супроводжується цікавими розвагами, батярськими піснями, майстер-класами батярських танців. Головними особами на центральних вулицях «Дня Батяра» у Львові стають батяри – дотепні, галантні та романтичні забіяки, одягнені по моді столітньої давності. А для тих, хто захоче стати батяром і почесним гостем у батярських кнайпах, Батярська канцелярія офіційно присвятить вас в батяри, в знак чого ви отримаєте іменне батярське посвідчення.

Кілька днів, проведених у Львові навесні, з прогулянками старим містом, львівськими смаколиками в затишних кафе, цікавими екскурсіями, обов’язково подарують гарний настрій та незабутні враження.  Травневі вихідні у Львові

Травневі вихідні у Львові

4. Київ

Травень – найкращий місяць, щоб відвідати Київ. В цей час вулиці міста буяють пишним каштановим цвітом. Цікаво, що за оцінкою КП «Київзеленбуд» у столиці налічується близько 1 млн каштанових дерев. Розкішні квітучі каштани вже давно стали візитівкою міста, і пора їх цвітіння збігається з найяскравішим весняним святом – «днем Києва».
А ще у травні в Національному ботанічному саду імені Гришка в цей час зацвітає бузок. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. Загальна кількість кущів бузкогарію становить близько 1500.

 бузок і каштани у Києві

Цвітіння бузку у  Національному ботанічному саду імені Гришка у Києві

5. Кам’янець-Подільський

Це місто відноситься до когорти тих, які прекрасні за будь якої погоди і в будь-яку пору року. Проте, якщо ви завітаєте до Кам’янця-Подільського навесні, то ви отримаєте незабутні враження – тут кожного року відбувається фестиваль повітряних куль. Якщо ви хочете побачити Кам’янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам’янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «На зустріч Сонцю». А ще 15 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована.

Кам’янець-Подільський

Найкраща подорож – спонтанна. Головне, вибрати приємну компанію і цікавий маршрут.

Джерело:  www.discoverukraine.com.ua