5 найцікавіших національних парків світу

16 Травня 2016 12:24

Парк – це завжди красива природа, свіже повітря. В наш час є велика кількість парків, що вражають своєю чарівністю та різноманітністю. Ця стаття розповість вам про те, які парки є найкрасивішими та найцікавішими серед туристів.

Парк – це завжди красива природа, свіже повітря. В наш час є велика кількість парків, що вражають своєю чарівністю та різноманітністю. Ця стаття розповість вам про те, які парки є найкрасивішими та найцікавішими серед туристів.

Національний парк Сноудонія

snoudoniaЦей парк розташований на горі Сноудон, висота якої 1085 м, в Уельсі. Туристи можуть не тільки помилуватися великою кількістю красивих озер, річок, зробити чудові фотографії на фоні мальовничих краєвидів, а й побачити кілька старовинних будівель та замків, з якими пов’язані містичні легенди та казки, що надає таким місцям таємничості та загадковості.

Національний парк Тіжука

05Він розміщується в околицях Ріо-де-Жанейро, у Бразилії. Найвідоміше від усіх місце парку – гора Корковадо. Вона увінчана статуєю Христа-Спасителя довжиною 38 метрів. Цей парк був створений у другій половині 19 століття після того, як природний лісовий покрив був знищений власниками кавових плантацій. У 1961 році парк, населений рідкісними видами птахами та метеликів, отримав статус національного.

Куршська коса

5Цей парк розташований в Росії. Це – найменший парк на території федерації. Довжина коси 98 км, а ширина від 0, 4 до 3, 8 км. Парк розміщується на півострові Балтійського моря і щороку зустрічає тисячі туристів. Не тільки мальовнича природа може порадувати око в цьому парку. Тут є старовинна кірха, що функціонує як православний храм.

Деосай

06 Deosai in SpringНаціональний парк, що розташований у Пакистані. Він відомий тими вражаючої краси квітами, що ростуть на його території. Навесні ці квіти, розквітаючи, утворюють «квітковий» килим, що привертає увагу метеликів. Цей парк був створений у 1993 році для захисту гімалайського бурого ведмедя та середовища його існування. І хоча урядом Пакистану були прийняті ефективні заходи, цей вид все одно залишається під загрозою вимирання.

Плітвіцькі озера

pl_ozНаціональний парк у Хорватії. На його території розташована велика кількість озер та струмків, що славляться чистотою та прозорістю своїх вод завдяки тому, що дно більшості цих водойм вкрите вапняковим туфом. Також ця місцевість сподобається тим, хто любить ходити пішки, особливо серед такої мальовничої природи.