5 продуктів, які варто їсти щодня

23 Травня 2016 12:34

Існують такі продукти, які по своєму корисного складу значно обганяють інші. У новому огляді – список з 5 Суперфудів, які обов’язково варто включити в раціон.
Суперфуд

1. Шпинат

Шпинат – це джерело корисних речовин. У його склад входить велика кількість цінних вітамінів і мінералів: селен, кальцій, магній, марганець, мідь, натрій, цинк, калій, фосфор, вітаміни групи В, РР, А, Н, Е, С та інші. Найважливіші властивості шпинату полягають в стимулюванні роботи підшлункової залози і кишечника.

Шпинат – дієтичний продукт, тому його сміливо можна включати в раціон всім худне. Це також цінне джерело білка, який допомагає побудувати здорове, підтягнуте і пружне тіло. Крім того, шпинат запобігає захворюванням серцево-судинної системи і рятує від зниження лібідо.

2. Чорниця

Чорниця по праву вважається одним з головних Суперфудів сучасності. І це зовсім не випадково. У ягоді містяться важливі вітаміни, мікро- і макроелементи, органічні кислоти, дубильні речовини, фітонциди, ефірні олії. Це ще й цінне джерело антиоксидантів.

Чорниця зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. Вона допомагає поліпшити стан зору, зміцнити пам’ять і запобігає старінню клітин. Регулярне вживання чорниці допомагає запобігти ризику виникнення онкологічних захворювань, діабету.

3. Волоські горіхи

Волоські горіхи обов’язково слід включити в свій раціон. У них містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3, які відносяться до корисних жирів. Вони покращують роботу серцево-судинної системи, зміцнюють імунітет, стимулюють розумову діяльність, допомагають знизити рівень шкідливого холестерину в крові.

4. Морква

Помаранчева морквина – це ще один Суперфуд. Це цінне джерело бета-каротину, який грає важливу роль в обмінних процесах, що протікають в організмі людини. Бета-каротин також абсолютно необхідний для гарного волосся, матової шкіри і міцних нігтів. Ця речовина також відноситься до категорії природних антиоксидантів і допомагає організму стійко переносити виклики навколишнього середовища та інфекцій.

5. Йогурт

Йтиметься про натуральний йогурт без добавок, адже, як відомо, саме такий продукт є найкориснішим і поживним. Він містить тільки корисні бактерії, які проникають в організм людини і допомагають йому боротися з згубним впливом навколишнього середовища.

Таким чином, натуральний йогурт зміцнює імунітет, бореться з онкологічними захворюваннями на ранніх стадіях і покращує роботу кишечника і травної системи в цілому. Крім того, це цінне джерело кальцію, який необхідний для міцних зубів і кісток.

Джерело: zdorovia.com.ua