Афіша Києва на 7-9 травня: барвистий живопис, великодні частування та бардівські пісні

6 Травня 2016 11:52

Не знаєте, як провести прийдешній триденний вікенд? НВ пропонує добірку цікавих культурних подій Києва на 7-9 травня.

Виставка живопису Ганді

Де і коли: виставка триватиме до 17 травня в Карась Галереї

Персональна виставка Андрія Блудова під назвою Ганді – це живописний проект, навіяний роздумами над індійськими та українськими де факто «колоніальними» реаліями. Своєю виставкою автор демонструє пошуки виходу не просто з політичної, а також з моральної ситуації в суспільстві. Картини Блудова нагадують старі вицвілі фотографії або кадри документальної хроніки.


© Karas Gallery

© Karas Gallery

Виставка Ключі від Криму

Де і коли: 7-9 травня в галереї Митець

Як зазначають організатори, художня виставка Ключі від Криму присвячується примхливому півострову Крим. Автори представлених в рамках експозиції картин Олександр Ворона та Ольга Ворона-Адаменко демонструють чудові кримські пейзажі, символічні інсталяції та висловлюють свою підтримку кримсько-татарському народу. На думку художників, ключ до повернення Криму – це створення гідного життя в Україні.


© Ключи от Крыма

© Ключі від Криму

Виставка живопису Близько

Де і коли: виставка триватиме до 3 липня в Арт-центрі Я. Гретера

Масштабний персональний проект львівського художника Ігоря Микули з філософською назвою Близько показує авторське бачення поняття «гармонія». Теплі та чуттєві роботи художника розкривають радості повсякденного життя: взаєморозуміння з родичами, оточуючими людьми і суспільством.


© Игорь Микула

© Ігор Мікула

Виставка Viva la Frida

Де і коли: триватиме до 18 травня в галереї Nebo Art Gallery

Молода українська художниця Аліна Півненко, яка працює під псевдонімом Scissorhands, представляє персональну виставку Viva la Frida. Художниця працює в техніці колаж, кожен твір вона створює протягом 300 годин, використовуючи дрібні деталі, вирізані з глянцевих журналів. Новий проект Півненко присвячений творчості яскравої мексиканської художниці Фріди Кало.


© Nebo Art Gallery

© Nebo Art Gallery

Виставка Барвисте Закарпаття

Де і коли: триватиме до 15 травня в Музеї сучасного мистецтва

На виставці можна побачити роботи молодих художниць із Закарпаття. Велика частина представлених полотен – це яскраві пейзажі величних і гарних Карпат. Також серед робіт художниць представлені натюрморти й авангардні замальовки. Всі картини пройняті щирою любов’ю до рідного краю.


© Барвисте Закарпаття

© Барвисте Закарпаття

Всеукраїнський фестиваль писанок

Де і коли: триватиме до 9 травня на Софіївській та Михайлівській площах

Щороку під час великодніх свят організовують традиційний захід, який популяризує народну українську культуру. У програмі фестивалю знайомство з найкращими прикладами пасхального розпису, виставка традиційної та сучасної паски, фотозони, розваги для дітей і ярмарок.


© pysanka.folkukraine.com

© pysanka.folkukraine.com

Фестиваль Paska Fest

Де і коли: триватиме до 9 травня на Володимирській гірці

Європейський фестиваль з українською душею, де гостям будуть запропоновані найсмачніші паски від модних шеф-кухарів і наших бабусь, вуличні частування, подарунки, вернісаж, майстер-класи та хендмейд, атракціони, дитячі розваги, кулінарні батли, пікніки, конкурс домашньої паски, відмінна музика і святкова атмосфера.


© Paska Fest/Facebook

© Paska Fest/Facebook

 


Фестиваль пісень Булата Окуджави

Де і коли: 9 травня о 19:00 в Кінопанорамі

У день народження великого поета і барда в Кінопанорамі згадають улюблені багатьма пісні та вірші Булата Окуджави. Виконувати їх будуть музиканти Запорізького театру пісні, ансамбль BardBand Kiev, лауреат міжнародних конкурсів пісні Руслана Туріянська, відомий поет і композитор Володимир Каденко, лауреат поетичних конкурсів Наталія Махиня, гітарист-аранжувальник Борис Бельський та багато інших.


© photochronograph.ru

© photochronograph.ru

Кіноклуб BLOW-UP

Де і коли: 8 травня о 16:00 в Кінопанорамі

Кінотеатр Кінопанорама спільно з міжнародною організацією CinemaHall представляють проект Блоу-ап. Організатори називають кіноклуб творчою лабораторією і психологічним тренінгом.
Щонеділі в Кінопанорамі демонструються потужні кіношедеври. Перегляд фільмів проходить разом з ведучим – психологом-емпатом Андрієм Жельветро. 8 травня у кіноклубі покажуть оскароносну історичну драму Стівена Спілберга Список Шиндлера.


© Universal Pictures

© Universal Pictures