Англійська: як дитині не забути її під час літніх канікул?

16 Травня 2016 10:16

Отже, маючи під рукою підсобний матеріал у вигляді, води, крейди, піску і навіть сонечка, починайте ваші спільні ігрові заняття.

1dc88550f2131f839eff395d1af97c.jpg (.39 Kb)

Пам’ятка для батьків

1. Заздалегідь підготуйте ігровий матеріал: картинки, іграшки, м’ячик, кольорову крейду і т. д.

2. Пам’ятайте, що влітку ви тільки граєте, а не вчитеся, тому не навантажуйте малюка знаннями через силу. Відчули, що дитині нудно? Перемикайтеся на інше!

3. Захопіться грою самі. Отримуйте справжнє задоволення від занять з вашою дитиною, і вона із задоволенням буде вправлятися разом з вами.

One, two, three …
Навколо багато піску. У вас є формочки або відерце? Це все, що вам потрібно для гри. Чому б не побудувати гусеницю з піску?

Правила гри
Побудуйте пасочки в ряд, і нехай малюк порахує їх по-англійськи (one, two, three і т. д.). Потім знайдіть маленькі черепашки або камінчики. Це будуть очі, носик і ротик у нашій гусениці: їх теж назвіть англійською мовою. Можна закріпити і повторити і назви кольорів (наприклад, з кожною побудованою пасочкою називаєте будь-який колір: red, blue, black і т. д.).

A, B, C, D …
Щоб легко і з цікавістю вивчити або повторити букви англійського алфавіту, пограйте в відому гру класики.

Правила гри
Намалюйте на асфальті класики і в кожну клітинку впишіть букви англійського алфавіту “A2, “B”, “C”, “D”. Ви стрибаєте на клітинку з буквою і голосно, чітко вимовляєте цю букву, потім на іншу клітинку і також називаєте букву і т. Д. Малюк зацікавився? Тоді запросіть його приєднатися до гри. Для початку запропонуйте йому стрибати на клітинку-букву і разом називати її. Надалі дитина сама може стрибати на клітинку і називати букву. Або ви називаєте, а малюк стрибає на потрібну клітину. Поступово ускладнюйте гру, додаючи букви. Придумайте нові завдання. Наприклад, намалюйте букви в різних клітинах, не по порядку. Завдання дитини – стрибати на клітинки строго в тій послідовності, як розташовані букви алфавіту, і чітко їх називати. Грати не потрібно занадто довго, діти швидко втомлюються і втрачають інтерес до гри. Якщо ж закінчити гру на найцікавішому місці, то на наступний день дитина сама попросить вас накреслити квадратики на асфальті.

Stand – Sit down!
Ви відпочиваєте на морі або на річці? Тоді рухливі ігри з включенням англійської вам дуже знадобляться.

Правила гри
Відрахуйте п’ять кроків від води у напрямку до суші і розверніться обличчям до води. Спочатку дайте команду, наприклад “Stand!” (Стій!), і разом з малюком виконуйте її. Якщо команда виконана вірно, малюк робить крок до води. Наступна команда – “Sit down!” (Сядь!). Після того як ви сказали цю команду, разом виконуйте її і робіть ще один крок у напрямку до води. Спочатку виконуйте команди разом з дитиною, щоб слова краще запам’ятовувалися. Як тільки ви виконаєте п’ять команд і ніжки малюка торкнуться води, сміливо можна бігти купатися.

Багато команд за один раз давати не потрібно, тому що дитина може втратити інтерес до гри. Ці нехитрі команди допоможуть розвинути пасивний словник крихти. Наприклад, такі: “Fly!” (Лети!), “Jump!” (Стрибай!), “Clap!” (Ляскай в долоні!), “Sing!” (Співай!).

How do you do?
На відпочинку виконуються всі найзаповітніші бажання. Одне з них – грати разом з мамою або татом. Під час гри повторіть англійські слова або фрази. У цій грі знадобляться: машинки, ляльки або звірі, будь-які іграшки, які малюк бере з собою на відпочинок. Грати можете в будь-якому місці: на пляжі, в номері, в будинку і навіть на лавці.

Правила гри
Мама, тато і дитина беруть по одній іграшці. Мама або тато вимовляють фразу чітко і голосно англійською мовою від імені іграшки, а малюк повторює її слідом за дорослими: “Hello!” (Привіт!); “What is your name?” (Як тебе звати?); “How old are you?” (Скільки тобі років?). На кожне питання ви самі ж і відповідаєте чітко, не поспішаючи, щоб дитина могла за вами повторити. Звичайно, кожну фразу потрібно перевести малюкові на українську мову. Вийде, що ваші іграшки ожили і розмовляють.

Чим більше ви будете повторювати одну і ту ж фразу, тим швидше дитина запам’ятає її. Допомагайте малюкові, повторюйте разом з ним ці фрази, не квапте дитину з відповіддю. За допомогою такої гри ви зможете вивчити багато цікавих фраз англійською мовою або закріпити вивчені раніше.

Dog, sun, me and you!
Скористайтеся фотоапаратом для навчальних цілей. Зробіть безліч різних фотографій: риб і звірів в зоопарку, ігри дітей на пляжі, рослини, смішні пики самого малюка (то він посміхається, то хмуриться, то дивується).

Правила гри
Дивлячись на фотографію, потрібно назвати англійською мовою якомога більше предметів, які ви бачите. Розбийтеся на пари. Покладіть всі фотографії в одну купку. Потрібно брати їх по черзі і назвати по-англійськи як можна більше предметів на знімку. Наприклад: dog, sun, tree, boy.

Такі заняття точно сподобаються малюкові, і в наступному навчальному році він з легкістю згадає весь пройдений матеріал, а заодно і порадує вчительку англійської мови!

Джерело: ditey.com