Човни, каяки, байдарки- киян запрошують поплавати Дніпром

4 Травня 2016 13:34

катание-на-катамаране

Жителям столиці пропонують провести теплі травневі дні на воді. Відчути себе справжнім капітаном судна можна, взявши напрокат човен, байдарку чи катамаран.

Про це пише Українська правда з посиланням на  “Вечірній Київ”.

За оренду байдарки чи човна для катання Дніпром доведеться викласти від 50 до 80 гривень за годину.

Ціна залежить від виду плавзасобу, місця оренди і дня тижня.

Заощадити можна, якщо брати плавзасіб на весь день. Наприклад, в одному з пунктів прокату в Гідропарку оренда байдарки на один день (12 годин) коштує 180 гривень у будні та 240 гривень у вихідні. У вартість зазвичай входять також весла, шолом, страхувальний жилет і так звана спідниця, основне призначення якої – не дати воді потрапити в байдарку.

Новачкам рекомендують брати ширші байдарки, бо вони стійкіші на воді. Для подорожі водою варто взяти крем від сонця, запас води, головний убір і термосумку або термомішок, щоб скласти туди цінні речі.

На Оболонській набережній можна орендувати човен, катамаран (від 50 гривень/година) і навіть катер. Чотиримісний катамаран із захисним тентом обійдеться у 90 гривень/година у будні і у 120 гривень/година у вихідні.

У Парку Дружби Народів можна покататись на каяках (45-80 гривень/година), катамаранах (40-50 гривень/година), звичайних човнах (від 45 гривень/година).

У Гідропарку розташована найдавніша в Києві човнова станція (з боку Русанівського каналу), що працює вже 44 роки поспіль.

Охочим покататися запропонують узяти на прокат човни за 48 гривень на годину.

Клієнтам обіцяють незабутню прогулянку затоками, де мешкають качки, чаплі, бобри, ондатри й водні черепахи.

На Трухановому острові уже 100 років існує тренувальна база “Зеніт” для занять академічним веслуванням, а також на байдарках і каное. Там можна взяти напрокат човни та катамарани, заплативши 50-60 гривень за годину.

У Голосіївському парку, який відомий каскадом з чотирьох ставків, можна покататися на катамаранах (20 гривень за 30 хвилин) і човнах (25-30 гривень).

Крім того, наразі чимало туристичних фірм пропонують “Тури вихідного дня”.

Якщо у вас є бажання та сили покататися на човнах упродовж 2-3 днів, то такий тур може замінити коротку відпустку.

У вартість входять послуги гіда, усе необхідне приладдя (човни, засоби захисту, намети тощо).

Проживати доведеться у наметах. Вартість таких турів від 900 гривень.