Чиновники МОН продовжують наступ на український зміст вищої освіти

18 Травня 2016 14:38

mon

Про це сьогодні Микола Томенко сказав під час відкритої лекції у Національному університеті «Львівська політехніка». За його словами, на жаль, багато нинішніх чиновників, прикриваючись прозахідною та проєвропейською орієнтацією, і далі вбивають український зміст вищої школи.

«Ще рік тому ми боролися з неадекватним рішенням Міносвіти про необов’язковість вивчення історії України та української мови на негуманітарних факультетах вищих навчальних закладів, – нагадав М. Томенко. – А щойно від керівництва Міністерства освіти з’явилася нова абсолютно неаргументована і, не побоюся сказати, антиукраїнська ідея про скорочення державного замовлення на гуманітарні професії. Таке враження, що в нинішній Україні є повна світоглядна єдність, усі знають і шанують українську історію, мову й культуру, і тому держава вже не повинна опікуватися підготовкою відповідних фахівців».

Микола Томенко висловив сподівання, що ідею МОН стосовно скорочення держзамовлення на суспільно-гуманітарні спеціальності Уряд не підтримає, і черговий наступ на український зміст вищої освіти буде відбито.

Джерело: Сайт М. Томенка