Дарма ви не їсте горіхи: чим корисна олія волоського горіха

13 Травня 2016 09:07
Чем полезно масло грецкого ореха?

Олія волоського горіха за поживними, смаковими і цілющими якостями вважається однією з найкращих. В ній міститься вдале співвідношення між Омега-3 і Омега-6, рекордна кількість вітаміну Е і величезна кількість необхідних людині мікроелементів.

Олія волоського горіха, виготовлена методом холодного віджиму, має прекрасні смакові, цінні дієтичні і чудові лікувальні властивості. При регулярному вживанні вона може допомогти при багатьох захворюваннях.

Всім відомо, що нашому організму постійно потрібні вітаміни. Для засвоєння деяких вітамінів (А, Е, D і К) необхідно присутність жирів. Так от масло волоського горіха не тільки містить дані вітаміни в своєму складі, але і сприяє їх засвоєнню в силу великого вмісту корисних жирних кислот.

Олія волоського горіха, маючи бактерицидну, протизапальну, протипухлинну, регенеруючу, антигельмінтну, імуностимулюючу та антирадіаційну дію, корисна при наступних захворюваннях:

Серцево-судинна і кровоносна система: Нормалізує діяльність серцево-судинної системи. Надає благотворну дію на судини, роблячи їх пружними і еластичними. Знижує рівень холестерину в крові. Нормалізує артеріальний тиск. Знижує ризик виникнення інсульту та інфаркту. Запобігає розвитку атеросклерозу і тромбофлебіту. Масло волоського горіха просто необхідно людям, що страждають, гіпертонією, атеросклерозом, ішемічною хворобою серця. Ефективне застосування цього масла і при лікуванні варикозного розширення вен. Крім того дане масло стимулює процеси кровотворення.

Ендокринна система: Олія волоського горіха чинить нормалізуючу дію на щитовидну залозу. Рекомендовано при гіперфункції щитовидної залози. При регулярному застосуванні вона знижує рівень цукру в крові, тому показана хворим на цукровий діабет.

Нервова система і головний мозок: Комплекс вітамінів масла волоського горіха благотворно впливає на діяльність нервової системи в цілому: збільшує розумову працездатність, нормалізує сон і знімає втому. Активні компоненти цього масла поліпшують еластичність капілярів головного мозку, живлять його клітини.

Сечостатева система: Сприяє м’якому очищенню нирок. Рекомендується при болях при сечовипусканні і сечокам’яній хворобі. Здатна посилювати мікроциркуляцію крові в статевих органах. Стимулює спармотогенез у чоловіків.

Онкологічні захворювання: Регулярне вживання олії волоського горіха знижує ризик виникнення ракових пухлин передміхурової залози, товстої кишки, яєчників та молочної залози.

Крім того захищає клітини від шкідливої дії вільних радикалів. Підвищує опірність організму до впливу радіаційного та рентгенівського опромінення. Виводить радіонукліди і канцерогени з організму людини.

Дихальна система: Здавна застосовується при лікуванні захворювань легенів, зокрема, туберкульозу. Масло волоського горіха посилює імунну систему, а, отже, підвищує стійкість організму до респіраторних захворювань. Особливо затребувана в осінньо-зимовий період як профілактичний засіб від застуди і грипу.

Органи зору і слуху: Олія волоського горіха при регулярному застосуванні здатна покращувати зір. Допомагає при отиті.

Опорно-руховий апарат: Олія волоського горіха може служити ефективним засобом профілактики артритів і артрозу. Компоненти цього масла підтримують структуру суглобової рідини.

Шкірні захворювання: Олія волоського горіха успішно може застосовуватися при лікуванні будь-яких запальних захворювань шкіри. Прискорює загоєння ран , тріщин, опіків. Застосовується при лікуванні псоріазу, екземи, фурункульозу.

Треба зазначити, що олія волоського горіха рекомендується вагітним жінкам, бо його компоненти беруть участь у формуванні нервових клітин плоду. У період годування груддю вживання цієї олії посилить лактацію і поліпшить поживну цінність материнського молока.

Цей унікальний продукт необхідний і дітям, бо сприяє повноцінному розумовому, фізичному і статевому розвитку дитини. Особливо необхідно це масло підліткам, а також ослабленим і повільно розвиваючимся дітям.

Як високопоживний з багатим вітамінним складом продукт, цю олію просто необхідно включати в раціон харчування тим, хто одужує після операції.

Застосовується масло волоського горіха для схуднення, а також при лікуванні ожиріння. Воно відмінно спалює жири. Але треба пам’ятати, що, як і будь-яке рослинне масло, олія волоського горіха висококалорійний продукт. Ця олія нормалізує обмінні процеси в організмі людини і сприяє її омолодженню.

Включайте в свій раціон олію волоського горіха і будете здорові!

Джерело: infokava.com