Де у Києві дозволено купатися: столичні пляжі отримали санітарні паспорти

30 Травня 2016 09:56

катание-на-катамаране

Пляж “Тельбін” поки не отримав санітарний паспорт

Головний санітарний лікар України підписав санітарні паспорти 10 пляжів в Києві. Перед отриманням санітарного паспорта, на території пляжу проводиться ряд заходів. Водолази обстежують акваторію водойми, фахівці Держсанепідслужби перевіряють якість води, грунту.

“Санітарний паспорт свідчить про те, що балансоутримувач готує рекреаційну зону для безпечного відпочинку, адже без перевірки якості води та грунту людина може травмуватися або заразитися”, – зазначає Святослав Протас, т.в.о. голови Держсанепідслужби, головного санітарного лікаря України.

Лабораторні дослідження показали, що в столичних зонах рекреації на семи пляжах, а саме: Чорторий, Молодіжний, Дитячий, Золотий, Передмостова Слобідка, Венеція, Центральний, а також на трьох озерах – Вербне, Пуща-Водиця, Веселка досліджувані проби води поверхневих водойм за санітарно-хімічними, мікробіологічними, вірусологічним, паразитологічними показниками відповідають чинним вимогам. Пляж “Тельбін” поки не отримав санітарний паспорт через відхилення якості води питних фонтанчиків за мікробіологічними показниками. Комунальному підприємству “Плесо” запропоновано провести доочистку, дезінфекцію і профілактичну промивку водопровідних мереж питних фонтанчиків на пляжі “Тельбін”. Після підтвердження безпеки якості води питних фонтанчиків він також буде відкритий для експлуатації.

Як повідомляє Київська міська лабораторний центр Держсанепідслужби України, досліджені проби грунту з усіх 11 об’єктів за всіма показниками відповідають вимогам діючих санітарних норм.

Працівники Держсанепідслужби двічі на місяць проводитимуть моніторинг стану води і грунту протягом усього пляжного сезону.

Джерело: Сегодня