Deutsche Bank назвав найдешевшу валюту в світі

23 Травня 2016 17:31
Deutsche Bank назвал злотый самой дешевой валютой в мире
Deutsche Bank назвал злотый самой дешевой валютой в мире

Польський злотий зараз є найдешевшою валютою в світі. Таку думку висловили економісти Deutsche Bank, повідомляє Business Insider.

Дослідження економістів Алана Раскіна і Джорджа Саравелоса показало, що злотий недооцінений приблизно на 10%.  Вони прогнозують, що курс злотого буде рости, оскільки цьому сприяють перспективи економічного  зростання Польщі: високі показники ділової активності, рекордно низький рівень безробіття і зростання заробітної плати. Зростання польської економіки складе близько 3,5% в 2016 та 2017 років рр.

Крім сприятливої економічної ситуації, зростання злотого сприятиме монетарна політика центрального банку. У п’ятницю, 6 травня, регулятор заявив, що польська економіка не схильна до інфляції, а дефляція не робить негативного впливу.

Відзначимо, журнал The Economist протягом 30 років вираховує так званий індекс бігмака, який визначає пере- або недооціненість тієї чи іншої валюти. За основу беруть вартість в доларах цього сендвіча в різних країнах і визначають, наскільки недооцінена або переоцінена валюта тієї чи іншої країни.

Опублікований на початку цього року індекс бігмака показав, що найбільш переоціненою валютою є швейцарський франк, чия вартість завищена на третину. Найбільш недооціненою – венесуельський болівар, що недооцінений на 86,5%. Українська гривня увійшла в трійку найбільш недооцінених валют. На думку укладачів, її курс повинен становити 7,3 до долара.

Джерело: finance.bigmir.net