Дев’ять альтернативних туристичних напрямків Європи

17 Травня 2016 10:13

Тревел-експерти назвали дев’ять туристичних напрямків Європи, де можна уникнути натовпів туристів.

Якщо ви надаєте перевагу відпочинку в менш популярних місцях, досвідчені мандрівники пропонують звернути увагу на такі європейські міста, як Рига, Стокгольм, Белфаст, Братислава та інші. Незважаючи на невелику популярність серед туристів, будь-який мандрівник зможе знайти для себе відпочинок до душі, пише Metro.

1. Бухарест, Румунія

Столиця сусідньої держави славиться спекотною погодою, смачною їжею і невеликими цінами. Мандрівники можуть насолодитися архітектурою міста та його головними визначними пам’ятками, такими як Котрочень, Патріархальний собор, Румунський атенеум і багатьма іншими, адже недарма Бухарест іноді називають Парижем Сходу.


© hpgruesen/Pixabay

© hpgruesen/Pixabay

2. Рига, Латвія

Що може бути краще, аніж прогулянки теплим сонячним днем по вуличках поміж старовинних будівель готичної архітектури. Туристи люблять Ригу не тільки за красу і атмосферу, але і за особливу культуру і надзвичайно смачну кухню. А любителі поніжитися на пляжі і можуть відправитися в Юрмалу.


© Janitors/Pixabay

© Janitors/Pixabay

3. Стокгольм, Швеція

Якщо крім дивовижної архітектури та природи туристи цікавляться шопінгом, то Стокгольм є одним з кращих місць для недорогих покупок. Більше того, справжні шанувальники гурту АВВА отримають незабутні враження в офіційному музеї.


© clorichs/Pixabay

© clorichs/Pixabay

4. Лімерік, Ірландія

Один з найбільших міст смарагдового острова славиться своїм контрастом. Тут можна відчути атмосферу середньовіччя і поринути у світ сучасних пам’яток. Більше того, відмінно продумана інфраструктура дає можливість оглянути місто на велосипеді.


© Stefan Jurgensen/Flickr

© Stefan Jurgensen/Flickr

5. Острів Джерсі, Нормандські острови

Тут туристи зможуть знайти для себе будь-який відпочинок до душі, будь то скелелазіння або загоряння на пляжі. Крім того, острів славиться безліччю Мішленівських ресторанів і зеленими галявинами для пікніка, що розкинулися на вершинах скель.


© Andi Tamplin/Pixabay

© Andi Tamplin/Pixabay

6. Берген, Норвегія

Для поціновувачів величі природи немає кращого місця, ніж Норвегія, впевнені Експерти. Одне з найбільших міст – Берген славиться горами, звідки відкривається шикарний вид на фіорди. Біа більше, експерти National Geographic визнали Берген одним з наймальовничіших куточків планети.


© estai/Pixabay

© estai/Pixabay

7. Белфаст, Ірландія

У цьому місті будь-яка будівля або вуличка дихають історією, стверджують досвідчені мандрівники. Белфаст припаде по душі оригінальними пабами і авторським пивом, розмаїттям унікальних музеїв і особливою атмосферою.


© Iker Merodio/Pixabay

© Iker Merodio/Pixabay

8. Братислава, Словаччина

Не менш історично цікавим містом є Братислава. Туристи люблять гуляти її вузькими вуличками і насолоджуватися  архітектурою. Крім того, відчути іншу культуру допоможе смачна традиційна кухня та відвідання замку Братиславський град, побудованого ще в 9 столітті.


© PaulCosmin/Pixabay

© PaulCosmin/Pixabay

9. Будва, Чорногорія

Одним з наймальовничіших куточків Європи є місто Будва, який стоїть на березі Адріатичного моря. Тут туристи можуть не тільки поніжитися на пляжі або зайнятися водними видами спорту, але і відправиться в похід у гори.


© falco/Pixabay

© falco/Pixabay
Джерело:  nv.ua