Для онкохворих дітей влаштують свято у Гідропарку

31 Травня 2016 11:24
narsimed.com.ua

narsimed.com.ua

Для дітей, які побороли або продовжують боротися зі страшними онкологічними хворобами 1 червня в 11:00 в Гідропарку на озері Берізка відбудеться фестиваль «Дитячі серця – чисті джерела». Захід приурочено до відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

Основне завдання Фестивалю – соціальна адаптація та реабілітація дітей, які побороли або продовжують боротися з важкими хворобами. Деяких з них хвороба зробила інвалідами. Для багатьох дітей цей Фестиваль – єдина можливість виїхати на природу, яку вони бачили тільки з вікон лікарняних палат. І тому організатори зробили все, щоб влаштувати для них свято.

У заході візьмуть участь діти з Києва, Донецька і Луганська знаходяться на лікуванні у Київському онкологічному центрі.

Під час Фестивалю в озеро «Берізка» буде випущено більше тонни різнокольорового китайського коропа Коі. Діти, загадавши найпотаємніші бажання, зможуть своїми руками випустити «золоту» рибку.

Краєзнавці Всеукраїнської екологічної Ліги проведуть Зелений урок, який допоможе розкрити для дітей незвичайну по красі вітчизняну природу. Іхтіологи Кіеврибоохрани Агентства рибного господарства України познайомлять їх з багатим водним світом з метою виховання у них дбайливого ставлення до природних багатств рідного краю. Співробітники КП «Плесо» розкажуть про столичних водоймах і Правилах безпеки на воді. Професійні спортсмени Асоціації рибалок України проведуть з дітьми майстер-клас, розкажуть про види риб і їх звички. Захід передбачає участь дітей в захоплюючих конкурсах, в яких не буде ні перше, ні останніх місць. Всі учасники отримають пам’ятні призи.

На озері знаходиться міні зоопарк, який подарує дітям багато приємних хвилин. Кінний театр «Кураж» продемонструє запаморочливі трюки в національному козацькому стилі. Гончарі навчать дітей ліпити з глини посуд і цікаві фігурки. Художники проведуть з дітьми майстер класи. В захід візьме участь народний дитячий хор.

Збір учасників заходу: 1 червня в 10:30, метро «Гідропарк», біля диско-кафе «Гідрозона».

Джерело: Вечірній Київ