Дикі дорожні правила в різних країнах світу

3 Травня 2016 15:39

Особистий автомобіль давно не розкіш, а просто засіб пересування. І як будь-яка буденність, подорожі на машинах по дорогах різних країн регулюються різними правилами. Про найдивніших ми розповімо в цій збірці.


Данія

1106

У Данії ні в якому разі не можна заводити машину, поки ви не перевірите свій транспорт повністю. І під словом «повністю» датський закон має на увазі, що ви обов’язково повинні подивитися під машину і переконатися, що там немає сплячої дитини. Світла країна.

Таїланд

259

У Таїланді співробітники місцевої ДПС можуть оштрафувати за водіння без сорочки.Хамського голого тіла тайський закон не терпить, будь то жінка або чоловік.

Мексика

343

Мексика – єдина країна, де включили функцію здорового глузду і заборонили панночкам фарбуватися за кермом. А щоб їм не було прикро, чоловікам заборонили голитися.

США

442

У США багато дорожні правила вже застаріли, але все ще діють. Наприклад, в штаті Пенсільванія водій зобов’язаний заховати машину, якщо вона злякає коня.

537

А ось в штаті Алабама незвичайний закон здається цілком розумним. Водіям заборонено сідати за кермо босоніж. Таке правило придумали неспроста – у них від цього один водій ледь не помер. Чоловік не міг вчасно натиснути педаль гальма через те, що вона була дуже гарячою.

Ну і на десерт – в тій же Алабамі заборонено водити машину із закритими очима.

Філіппіни

638

На Філіппінах борються з пробками як можуть. Машини з номерами, що закінчуються на цифри 1 і 2, не повинні з’являтися на дорогах по понеділках, на 3 і 4 – по вівторках, 5 і 6 – по середах, 7 і 8 – по четвергах, а 9 і 0 – по п’ятницях. У вихідні на дорогах можна з’являтися всім. Ось і все.

Деякі європейські країни

733

У Франції, Фінляндії та Іспанії автолюбителям заборонено використовувати таке чудо техніки, як радар-детектор. А в Люксембурзі, Бельгії та Швеції за пристрасть до таких гаджетів можна відсидіти реальний тюремний термін (від трьох місяців до восьми років).

Зате в Німеччині, як і в Росії, радар-детектори не забороняються. І незважаючи на економічну кризу, в 2015 році цей ринок не здав позиції і зміг запропонувати автолюбителям кілька відмінних моделей .

Австрія

831

В Австрії є дуже сумнівний для водіїв закон – в країні офіційно заборонені відеореєстратори. Використання цих приладів вважається втручанням в особисте життя.

Джерело: navkolonas.com