Куди піти на День Києва 2016: велопарад, марш у вишиванках і фестиваль вина

27 Травня 2016 09:57

20121115143558

На День Києва жителі столиці зможуть побувати на безлічі цікавих фестивалів, взяти участь у благодійному пробігу та подивитися святкове лазерне шоу.

В останню неділю травня кияни традиційно відзначають день міста. НВ склало добірку найцікавіших подій, запланованих у Києві на 28-29 травня.

День Києва. Свято на пагорбах

Де і коли: 28-29 травня на різних локаціях

Ця масштабна культурно-масова подія об’єднає п’ять різних локацій і представить виступи понад 40 артистів. Головна сцена свята розміститься на Софійській площі, Сцена пам’яті буде функціонувати на Михайлівській площі, на Пейзажній алеї з’явиться літературна сцена. Локація Comma Stage на Контрактовій площі збере молодих українських виконавців, а Вільний дворик на Андріївському узвозі буде присвячений міському фольклору та вуличній музиці.

-

© Фестиваль День Києва. Свято на пагорбах/Facebook

 

3D-меппінг-шоу Інновації, народжені в Україні

Де і коли: 28-29 травня о 22:00 на площі перед КМДА

На стіни міської державної адміністрації спроектують унікальне анімаційне 3D-меппінг-шоу, яке розповість про українських винахідників та інновації, які вони подарували людству.

Міжнародна велогонка Race Horizon Park

Де і коли: 27-29 травня на різних локаціях

П’ята велогонка Race Horizon Park для любителів і професіоналів пройде з 27 по 29 травня: 27 травня відбудеться чоловіча групова гонка Race Park for Peace, 28 травня – жіноча і чоловіча групові гонки Horizon Park Women Challenge і Race Horizon Park Maidan, 29 травня – відкритий міський турнір для чоловіків-аматорів Horizon Masters Cup, а також гонки Horizon Park Classic і Women ІТТ.

=

© www.racehorizonpark.com

Всеукраїнський велодень 2016

Де і коли: 28 травня, старт на Європейській площі о 10:00

Кожен охочий, незалежно від віку і рівня фізичної підготовки зможе взяти участь у благодійному велопараді, який завершиться святкуванням Дня Києва у Парку дружби Народів.

Маршрут велопробігу такий: Європейська площа – вулиця Хрещатик – вулиця Велика Васильківська – вулиця Ковпака – вулиця Антоновича – Либідська площа – вулиця Велика Васильківська – вулиця Хрещатик – Європейська площа – Володимирський узвіз – Поштова площа – Гаванський міст – парк Дружби народів.

Пробіг під каштанами

Де і коли: 29 травня на Михайлівській і Софійській площах, а також на Володимирському проїзді

Пробіг під каштанами – це наймасовіша спортивно-благодійна акція в Україні, яка проходить щороку, починаючи з 1993 року, у День Києва. Зібрані в рамках майбутнього пробігу кошти підуть на придбання обладнання та інших матеріалів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Щоб стати учасником Пробігу під каштанами, потрібно пройти попередню реєстрацію на сайті probeg.kiev.ua.

© probeg.kiev.ua

 

Країна розваг на ВДНГ

Де і коли: з 28 травня на ВДНГ

28 травня відбудеться офіційне відкриття Країни розваг на ВДНГ, а 29 травня там святкуватимуть День Києва. На території Експоцентру будуть працювати різні зони з цікавими активностями та їжею. На центральній алеї розмістять фотовиставку Я люблю тебе, Київ, а в одному з павільйонів пройде Ukrainian Fashion Market. О 17:00 на ВДНГ розпочнеться святковий концерт.

Мегамарш у вишиванках

Де і коли: 28 травня, початок о 14:00 біля пам’ятника Ярославу Мудрому

Марш пройде центральними вулицями столиці за маршрутом: Золоті Ворота – Софійська площа – Михайлівська площа – Європейська площа – Арка дружби народів.

15a-610x350

День Києва на Поштовій площі

Де і коли: 28-29 травня на Поштовій площі

На День міста на Поштовій площі обіцяли включити фонтани і відкрити для відвідувачів відреставрований Поштовий будиночок. Також тут можна буде оцінити виставку фоторобіт, які перемогли в конкурсі Київ очима молоді, пройтися ярмарком і фудзонами.

Фестиваль мистецтв Anne de Kiev fest

Де і коли: 28-29 травня на території Національного заповідника Софія Київська

Фестиваль буде присвячений доньці київського князя Ярослава Мудрого – Анні Ярославні.

Фестиваль морозива

Де і коли: 27-29 травня в Українському домі

На цьому фестивалі свою продукцію представлять найкращі українські виробники морозива та інших солодощів. Для дітей працюватимуть атракціони, аквагрим, творчі майстер-класи та інтерактивний майданчик. Для всіх відвідувачів будуть функціонувати фотозони.

7

Український інтерактивний арт-простір

Де і коли: 28-29 травня у парку Кіото

У парку Кіото біля станції метро Лісова відбудеться захід, де кожен охочий зможе зануритися у стародавні українські традиції, оволодіти народними танцями, піснями і ремеслами, вивчити традиційну українську кухню і зіграти на музичних інструментах. Також в рамках проекту пройде виставка трипільського одягу.

20121115143558

© Matthuw/Facebook

Сусіди FEST

Де і коли: 28 травня з 11:00 до 23:00 у парку Позняки

На Позняках 28 травня пройде фестиваль свідомого сусідства Сусіди FEST. Відвідувачі заходу зможуть дізнатися, як зробити своє місто кращим: у рамках захопливих лекцій і майстер-класів людей будуть навчати конструюванню дитячого майданчика, правильному сортуванню сміття, мистецтву озеленення території біля будинку і багато чому іншому. На фестивалі облаштують ситні фудкорти та сцену з живими виступами.

002

© Сусіди FEST: Фестиваль свідомого сусідства/Facebook

Фешн-маркет KyivBirthdayMarket від UAmade

Де і коли: 28-29 травня на Софійській і Контрактовій площах

У програмі маркету унікальні товари від найкращих українських майстрів, смачна їжа і напої, стильні фотозони, веселий ведучий та святкова концертна програма.

Фешн-маркет Всі.Свої. Діти. На канікули

Де і коли: 28-29 травня в галереї D12

На ярмарку можна буде придбати дитячий одяг, меблі і текстиль для дитячої кімнати, вибрати яскравий костюм мультиплікаційного або казкового героя, а також підготувати дитину до дитячого табору або поїздки на море.

Кураж Night Market

Де і коли: 27-29 травня на Арт-заводі Платформа

Гостей маркету чекає відмінне барахло і найкращі нові товари, цікаві сувеніри, меблі, декорації, вінтажні аксесуари, смачна їжа й оригінальні коктейлі, хороша музика, корисні лекції, майстер-класи, дитячі, спортивні зони і багато іншого.

Київський фестиваль вина Море і вино

Де і коли: 28-29 травня на Трухановому острові, Південний Берег Києва

Метою фестивалю є популяризація українського вина, підвищення винної культури і розвиток виноробної галузі в Україні. Відвідувачі зможуть ознайомитися з найкращими винними виробниками України, послухати лекції від виноробів і сомельє і, звичайно ж, продегустувати напої. Кожен гість отримає келих вина в подарунок. З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційному сайті foodandwinefest.kiev.ua.

Перший Міжнародний фестиваль фестивалів GARDEN MUSIC

Де і коли: 29 травня у Національному Ботанічному Саду імені М. Гришко

Фестиваль такого формату проходитиме в Україні вперше. В рамках одного масштабного заходу відбудуться фестиваль гітар, фестиваль чоловічих борід, вуличної моди, барбекю, скульптур та інсталяцій, книг, фотографії, атракціонів та дартсу. Відвідувачів чекають видовищні виступи виконавців різних музичних стилів і маса цікавих активностей.

===

© gardenmusic.ticketforevent.com

Sky Family Weekend

Де і коли: 28-29 травня у Sky Family Park

Яскраву музичну програму фестивалю підготували популярний український електронік-рок-гурт The Maneken, а також відомі українські jazz-виконавці Саша Огнівець, Родіон Іванов, Ігор Закус, Сестри UA, Лаура Марті, Ілля Єресько, Усеін Бекіров та інші. Крім того, відвідувачам будуть доступні обладнаний пляж, парк атракціонів, дитяча зона, батутний парк на землі, фуд зона, маркет українських виробників.

Феєрверки та лазерне шоу

Де і коли: увечері 29 травня

Завершальними заходами свята в 2016 році стануть грандіозне шоу феєрверків та лазерне шоу над Оболонською набережною та Дніпром.

=-

© davidmonro/Flickr