Київський проект літака на Марс лідирує в конкурсі глядацьких симпатій NASA

13 Травня 2016 12:06

Моя-Україна-разное-нитки-1400163

Літак українського виробництва лідирує в конкурсі глядацьких симпатій NASA Space Apps Challenge-2016. Проект марсіанського літака MarsHopper розробила команда з Києва. В даний час MarsHopper займає перше місце в міжнародному змаганні. Друге займає літак команди з Македонії, – повідомляє “Громадське радіо”.

“MarsHopper – це літак для дослідження полюсів Марса і найближчих регіонів”, – пояснюють автори проекту. Для польотів він використовує сухий лід, який покриває поверхню на полюсах Червоної планети. Він збирає його під час посадок і за допомогою радіоізотопного термоелектричного генератора перетворює в газ. Швидке звільнення енергії створює реактивну тягу. Літак переміщається від посадки до посадки, рухаючись “стрибками”, за що його і прозвали “стрибун” (Hopper).

Конкурс NASA Space Apps Challenge проходив з 22 по 24 квітня в Україні та ще 170 країнах світу. В Україні змагання проводилося вперше. Голосування за приз глядацьких симпатій буде тривати ще 2 дні. Можна віддавати за винахід один голос в день.

Джерело: Сегодня