Кияни зможуть побачити виставку “Останнім шляхом Кобзаря”

30 Травня 2016 12:43
Фото з відкритих джерел

Депутати Київради підтримали звернення Черкаського земляцтва “Шевченків край” з пропозицією провести виставку “Останнім шляхом Кобзаря” в приміщенні мерії з нагоди вшанування пам’яті Тараса Шевченка. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму  та інформаційної політики, повідомляє прес-служба Київради.

З травня 2012 року по 16 квітня 2016 року пересувна виставка “Останнім шляхом Кобзаря” побувала в 60-ти населених пунктах України, де представлено особливо цінний експонат — посмертна маска Тараса Шевченка.

У столиці виставка вже відбулася в Національному музеї літератури України, філії Національного музею Тараса Шевченка, Музеї Міністерства внутрішніх справ України, державному архіві та будинку офіцерів Міністерства оборони України, військовому ліцеї ім. Івана Богуна, Державному університеті економіки та зовнішньої торгівлі, а також в інших державних установах.

– Тарас Шевченко — мудрість і правда українського народу. І ця виставка — ще одна нагода нагадати всім про життєвий шлях Великого Кобзаря та перепоховання його праху, згідно з Заповітом, на Чернечій горі поблизу Канева. Комісія розглянула і одноголосно погодила це питання, та доручила профільному Департаменту опрацювати можливість організації проведення виставки “Останнім шляхом Кобзаря” в приміщенні мерії для ознайомлення депутатів та працівників міськадміністрації з історичною постаттю Тараса Шевченка, який зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства, — зазначила голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха.

Виставку планують провести в червні. На експозиції буде представлено посмертну маску Тараса Шевченка, буклети, таблиці з інформацією про Кобзаря тощо.

Джерело: Вечірній Київ