Люди схильні вибирати собі подружжя зі схожим генотипом, – вчені

24 Травня 2016 13:25
Люди схильні вибирати собі подружжя зі схожим генотипом - вчені

Фото: AP

Американські вчені дійшли висновку, що з генетичної точки зору чоловік і дружина, як правило, більше схожі один на одного, ніж на інших людей.

“Добре відомо, що подружжя схожі одне на одного з точки зору, наприклад, рівня освіти. генетична схожість між подружжів поки що менше вивчена”, – зазначив представник Університету Колорадо Бенджамін Доминге.

У дослідженні взяли участь 9429 осіб, серед них – 825 подружніх пар. Всі учасники дослідження були народжені в період з 1920 по 1970 рік. 59% з них були народжені в 1930-ті роки. Тобто, представники таких пар вже вийшли на пенсію і досі знаходяться в стабільних відносинах.

Вчені досліджували однонуклеотидні поліморфізми в геномах людей і з’ясували, що ДНК двох людей, що живуть у парі, схожі один на одного значно сильніше, ніж ДНК будь-якої іншої довільно взятої пари.

Як пише Los Angeles Times, вчені мають намір продовжувати дослідження в цьому напрямку. Вони хочуть вивчити генетичні відповідності в міжрасових і одностатевих шлюбах. Крім того, вони збираються з’ясувати, як схожість ДНК впливає на дружбу між людьми.

 

Джерело: ua.korrespondent.net