Мультфільм про «Козаків» повертається на екрани

29 Травня 2016 14:49

Цього літа українці зможуть слідкувати за новими пригодами легендарних запорозьких козаків. Нині в мережі з’явилися перші п’ять епізодів оновленого мультсеріалу. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Козаки. Футбол» – це 26 серій по 2 хвилини, в яких знайомі глядачам коротун, силач та характерник подорожують країнами Європи та в кожній з них грають у футбол. Козаки стали більш сучасними – роблять «селфі» та літають на літаках, проте їхній характер залишився незмінним. Образи трьох шукачів пригод втілює заслужений художник України, творець образів перших козаків Едуард Кирич.

Дата виходу нових епізодів приурочена до старту Чемпіонату Європи з футболу. Не випадково – творці мультсеріалу сподіваються, що інтерес до цієї теми приверне увагу й до козаків. За сценарієм, вони грають у футбол у кожній із 26 країн-учасниць Євро-2016. Крім того, козаки знайомляться з місцевим колоритом і, звичайно, потрапляють в чудернацькі історії.

Відродити улюблених українських персонажів, які відомі глядачам уже півстоліття, взялися у київській студії анімації «Baraban» спільно з відеосервісом MEGOGO та медіа-групою «1+1 медіа».

Джерело: socportal.info