Найзатребуваніші професії майбутнього

10 Травня 2016 14:21
fs37.www.ex.ua

fs37.www.ex.ua

Раніше батьки вирішували, ким їхня дитина буде у дорослому житті, ще коли вона була немовлям. Такі часи потрохи минають, з’являються нові сфери для діяльності, нові можливості і нові професії. І не дивуйтеся, що про деякі з них ви вперше почуєте, адже, як стверджують футурологи, 60% цих професій поки справді немає.

Космічні гіди, архітектори та пілоти

З часом наука сягне свого апогею, і тоді люди зможуть літати на Місяць, Марс та Венеру на екскурсії. Однак спершу там доведеться облаштувати все необхідне для туристів. Ось тут і знадобляться космічні архітектори. А заодно і пілоти космічних шатлів та гіди, які розкажуть, чи є життя на Марсі.

Спеціалісти із карантину

Як би далеко не сягнула медицина, епідемії та невідомі віруси становитимуть небезпеку завжди. Пам’ятаєте різні жахливчики про навали зомбі? Так отож, зомбі – це просто символ невідомих епідемій, тому завжди потрібні фахівці, які направлять у потрібний вектор дану ситуацію, скажуть, де розмістити хворих, як їх ізолювати, аби не заразити ще більшу кількість хворих і т.д.

Соцправцівники у сомережах

Хтось анонімно образив вас у соцмережі? Ви не зібрали стільки “лайків”, як хотілось би? Щоб подолати такі стреси, незабаром буде мало звичайних психологів. Саме для цього і потрібні будуть такі соціальні працівники: вони згладжуватимуть конфлікти між користувачами та слідкуватимуть за порядком у спільнотах.

Утилізатори інформації

З часом кількість зайвої інформації у Всесвітньому Павутинні стане неосяжною. Ви ж пам’ятаєте, що навіть видалена із соцмереж фотографія зберігається у пам’яті. Щоб уникнути неприємних ситуацій або просто щоб посортувати важливу інформацію та непотрібну, існуватимуть менеджери із утилізації пам’яті в Мережі.

Спеціалісти-кліматологи

Технічний прогрес, на жаль, негативно впливає на екологію. Тануть льодовики, змінюються течії. Пригадуєте фільм “Післязавтра”? Так ось, щоб попередити такі події, потрібні хороші спеціалісти, які вигадуватимуть методи, як “залатати” озонові діри, як збільшити рівень поглинання вуглекислого газу, як зменшити сонячну радіацію тощо.

Джерело: korysne.co.ua