Нинішня влада переінакшила гасло «Закон один для всіх» на «Один закон – для своїх»

11 Травня 2016 15:21

томенк

Мало хто міг передбачити, що лідери президентського блоку НУНС та ідеологи гасла «Закон один для всіх» за майже десять років змінять його на принцип «Один закон для своїх».

Про це лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко написав у своєму блозі для LВ.ua.

«Вже майже місяць Президент і його команда вишукують у парламенті 226 голосів за один закон для свого генерального прокурора, і вчора це їм майже вдалося – 224… Допомогли Порошенку «побратими», які вже голосували не за один закон для «свого президента», щоправда, прізвище його було Янукович, а ті закони згодом назвали «диктаторськими», – пише Микола Томенко.

Він припустив, що закон «під Луценка» ще не раз голосуватимуть у парламенті, особливо, зважаючи на досвід 28-разового голосування за закон про «партійну диктатуру».

«Проте, є одна проблема: з кожним новим законом «для своїх», прихильників та обгрунтовувачів такого принципу стає все менше і менше, – зауважує М. Томенко. – Хіба що всіх працівників Адміністрації Президента в статус політтехнологів перевести!»

Він також згадав про ще один варіант «розширеного тлумачення вищезгаданого принципу: «Один закон – не для моїх»! Мовляв, навіщо виконувати Конституцію і закон про єдине громадянство для державних службовців, коли у вас є «свої» з подвійним громадянством! А може, ухвалити ще закон про дозвіл для друзів влади офшорити?!»