Сквер Небесної сотні вийшов до фіналу європейської премії міських публічних просторів

12 Травня 2016 10:05
Сквер Небесної сотні став єдиним проектом з України, який увійшов до списку фіналістів європейського конкурсу публічних просторів — European Prize for Urban Public Space 2016.

Про це  на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка команди Місто-сад, ідеолог та координатор створення скверу Євгенія Кулеба, інформує Українська правда.

“Друзі, у нас #‎перемога. І, сподіваюся, велика #‎гордість команди Місто-сад, наших друзів, парнерів і симпатиків! СКВЕР НЕБЕСНОЇ СОТНІ став єдиним проектом з України, який увійшов до списку фіналістів престижного європейського конкурсу публічних просторів, що проводиться раз на 2 роки (The European Prize for Urban Public Space). Разом з нами серед фіналістів: Мадрид, Лондон, Копенгаген, Брюссель…”, — написала активістка.

Скріншот із сайту European Prize for Urban Public Space

“Для мене особисто це надзвичайно важливо саме тому, що Сквер — аматорський проект, над яким не працювали відомі архітектори і дизайнери, на який не виділялися безмежні бюджети, в який взагалі мало хто вірив”, — додала Євгенія.

Вона також зазначила, що у сквері “мало інновацій та ідеальних рішень, але багато душі, любові, віри та маленького-великого внеску простих людей, багато дитячого сміху та пам’яті, що трансформується в рішучу дію”.

Тим не менше, як повідомляє сайт премії, журі обирало 25 фіналістів серед 276 номінантів. Ці проекти стануть частиною мандрівної виставки, яку протягом двох років демонструватимуть у країнах Європи та світу.

Переможців премії оголосять 4 липня на церемонії у Центрі сучасної культури в Барселоні (Center of Contemporary Culture of Barcelona).

Скріншот із сайту European Prize for Urban Public Space