Сьогодні у парку Кіото відбудеться «Український інтерактивний АРТ простір»

29 Травня 2016 09:28

У неділю в парку Кіото киян оздоровлюватимуть музикою та танцями

29 травня з нагоди святкування Дня Києва та Дня столиці у парку Кіото відбудеться культурно – мистецький захід «Український інтерактивний АРТ простір».

Захід реалізується у формі інтерактивних майстер класів з української автентичної пісні і танцю, трипільського розпису, древньої української кулінарії, виставки трипільського одягу. Завдяки особливому творчому методу, підбору репертуару, музичних інструментів та художнього колективу такі майстер класи є інструментом арт – терапії для дітей та дорослих.

Глибокі українські культурні традиції втілюють прояви загальнолюдських цінностей. В українському танці та пісні відтворені вікові норми людської поведінки у соціумі. В ігровій формі учасники майстер класів освоюють основи людського співіснування. Через освоєння української автентичної пісні і танцю жителі та гості столиці доторкнуться до споконвічних традицій мирного і дружнього співіснування. Також, український автентичний танок, спів, гра на автентичних інструментах, малювання завжди слугували методом арт – терапії – лікаря людських душ, що на разі, є актуальним у будь-які часи, особливо для українського сьогодення.

Майстер-клас з української кулінарії «Українські традиції здоров’я» популяризує найкращі відтворені традиції лікування харчуванням, збереження здоров’я протягом життя простими народними методами.

Трипільський розпис ознайомить учасників з традиціями українського ужитково-обрядового мистецтва та застосуванням малюнку для збереження миру і злагоди.

Виставка трипільського одягу допоможе глибше зрозуміти культуру українства та сучасне застосування давніх традицій.

Час проведення: з 12.00 до 18.00
Участь безкоштовна.

Джерело: vechirniykiev.com.ua