ТОП 10 ідей використання пластикових кришечок (фото)

16 Травня 2016 18:04
Сьогодні величезною популярністю у світі користуються hand-made вироби з вторинних матеріалів. Доступною і досить універсальною сировиною для дитячої, сімейної і навіть професійної творчості можуть стати кришечки від пластикових пляшок, йогуртів, кетчупів, ліків.

До того ж кожен такий шедевр з пластику, який в Україні практично не переробляється, рятує природу від чергової порції сміття. Виявляється, якщо включити фантазію, то з них можна створити приголомшливі і досить корисні у господарстві речі, передає ecotown.com.ua з посиланням на   Happymodern.

1. Мозаїкою з пластикових кришечок можна прикрасити вицвілий дерев’яний паркан, обшарпані двері чи навіть фасад старенького будиночка. З’єднати між собою кришечки у певний візерунок або картину можна використовуючи прийоми макраме та звичайні цвяхи.

Це можуть бути національні орнаменти, персонажі народних казок, а також найпростіші картини з сонечком, хмарками та ромашками. До речі, крім декоративної функції таке покриття ущільнює стіни будинку і захищає їх від вологи.

2. З різнокольорових пластикових кришечок виходять веселі та досить міцні меблі для саду. Озброївшись лескою і шилом, можна сплести місце для сидіння та спинку для стільця, а також стільницю, прикріпивши їх до металевого каркасу.

3. З пластикових кришечок можна викласти райдужні садові доріжки. Краще, якщо вони будуть затінені — так кришки не вицвітатимуть.

4. З пластикових кришечок нанизаних на леску можна зробити неперевершені літні завіси.

Такі дверні фіранки можуть бути однотонними або кольоровими, з рослинним або геометричним орнаментом. Матеріалу знадобиться багато, однак з нього, як і у випадку з панно, можна «намалювати» будь-яку картину. В той же час зі скріплених різного розміру кришечок виходять незвичайні підвісні прикраси.


5. З білих кришечок можна зібрати стильний абажур для дачної веранди або плафон для гаражного світильника.

6. З різнокольорових кришок виходять небуденні підставки під посуд.

7. З пластикових кришечок можна також змайструвати оригінальний настінний годинник

8. Використовуючи леску та шило, можна сплести з пластикової вторсировини і килимок з орнаментом для вітальні, і літню сумочку.

9. З пластикових кришечок можна також змайструвати забавні іграшки. Дітей розважить можливість творчого тандему з дорослими. Спочатку творчі здібності малечі можна розвивати на простих виробах, таких як квіточки, смайлики, а потім разом створити, приміром, скибку кавуна чи рибку.

10. З пластикових відходів виходять чудернацькі садові прикраси, які не тільки будуть радувати око господаря, а й виконуватимуть практичну функцію – відлякуватимуть непроханих гостей від городини.