Топ-5 книжкових новинок України цієї весни

31 Травня 2016 09:08

Видавництва продовжують радувати читачів новими творами українських письменників.

Depo.ua зібрав п’ять цікавих українських книг, які вийшли весною, що минає.

1. “Забудь річка”, брати Капранови

 

ТОП-5 українських книжкових новинок цієї весни - фото 1

Письменники занурюють читача у вир подій Другої світової. Втім, це не просто історична драма, а цілий детектив на перетині часів. Аби віднайти щастя у нашому сьогоденні, пара змушена крок за кроком відкривати історію своїх пращурів, які опинилися по різні боки барикад.

2. “Щасливі голі люди”, Катерина Бабкіна

 

ТОП-5 українських книжкових новинок цієї весни - фото 2

Збірку оповідань письменниці з Івано-Франківська можна назвати історією цілого покоління. Народжені ще за СРСР люди намагаються знайти себе у нинішній жорстокій реальності, переживаючи війну, фінансову скруту і шукаючи щастя в інших країнах.

3. Проза, Кузьма Скрябін

 

ТОП-5 українських книжкових новинок цієї весни - фото 3

Видавництво “Фоліо” вирішили зібрати всі прозові твори легендарного українського музиканта і письменника під однією палітуркою. До збірки включено новели “Я, “Побєда” і Берлін”, “Я, Паштет і армія” і “Я, Шонік і Шпіцберген”.

4. Антологія української поезії XX століття

ТОП-5 українських книжкових новинок цієї весни - фото 4

Укладач збірки Іван Малкович примудрився умістити понад 1000 сторінок у вельми компактний формат. Must Have для тих, хто цікавиться українською літературою.

5. “Вишня і я”, Олексій Чупа

 

ТОП-5 українських книжкових новинок цієї весни - фото 5

Зворушлива історія дружби надихне вкотре поміркувати над відповідальністю перед світом та стосунками між людьми. Головний герой випадково зустрічає маленьку дівчинку, яка повністю змінює його життя. Автор акцентує, що у деяких дорослих непогано виходить  повертатися у дитинство, а деякі діти дивують дорослими роздумами та поглядами на життя.