У Києві презентують проект «Ukraine. The Best»

16 Травня 2016 12:16

630_360_1432196492

19 травня в 19.00 в Музеї Історії Києва відбудеться презентація проекту «Ukraine. The Best» — мультимедійної енциклопедії, героями якої стали 120 сучасних діячів культури України.

Випуск «Ukraine. The Best» запланований на осінь цього року, повідомляє Соцпортал. Енциклопедія буде презентована в формі друкованого видання та онлайн-версії. Автором її ідеї і видавцем є керівник проекту Cultprostir, колекціонер Юрій Комельков. Над створенням матеріалів для енциклопедії більше року працювали журналісти інтернет-платформи Cultprostir.ua та запрошені відомі оглядачі, критики, літератори — Катерина Бабкіна, Сергій Васильєв, Дмитро Десятерик, Олег Вергеліс  та інші.

«Дизайн енциклопедії включає в себе унікальний стиль, розроблений арт-директором проекту Марією Леоненко. Це азбука, що створена на основі  елементів робіт всесвітньо відомих українських авангардистів», — каже Юрій Комельков.

Героями енциклопедії стали нині живі та активні культурні герої України — музиканти, художники, фотографи, актори, режисери, письменники. Імена більшості з них знайомі мільйонам українців, деякі стануть відкриттям для широкої аудиторії.

Презентація «Ukraine. The Best» відбудеться в рамках церемонії закриття виставки Анатолія Криволапа — одного з героїв проекту. Цей художник, а також музикант Дмитро Шуров, лідер проекту Pianoбой, і хореограф Раду Поклітару стали співавторами унікального мультимедійного перформансу, який поєднує в собі елементи танцю, музики і процес створення картини, відображений на відео. Прем’єра перформансу відбудеться в рамках презентації 19 травня.

«Основною ідеєю перформансу було створити творчий симбіоз художника, музиканта і хореографа. Нам досить швидко вдалося знайти ідеальну команду для реалізації цієї ідеї. Криволап, Шуров та Поклітару — провідні в своїх сферах мистецтва в Україні, це справжня еліта країни. Кожен з них самодостатній і унікальний, а разом вони — особлива сила», — каже Юрій Комельков.

В рамках події буде також презентовано арт-каталог із серії «Музей приватних колекцій» під назвою «Анатолій Криволап. Збірка №1».

На презентацію проекту запрошені більшість героїв «Ukraine. The Best», серед них: Джамала, Олег Скрипка, Дмитро Шуров, Іван Малкович, Жанна Кадирова, Анатолій Криволап, Раду Поклітару, Олександр Ройтбурд, «Брати Гадюкіни», Владислав Шерешевський, «ТНМК», Лариса Денисенко, Марія Бурмака, Олесь Санін, Оксана ЗабужкоВолодимир Горянський, Олександра Кольцова, Влад Троїцький, Соня Сотник та багато інших.