В Музеї історії Києва відкриється виставка “Як не посварилися в Києві”

26 Травня 2016 14:26

Український історик Михайло Грушевський, класик російської літератури Олександр Пушкін, зірка балету паризької Гранд-опери Серж Лифар, письменник-містик Михайло Булгаков, співець єврейського народу Шолом-Алейхем та дисиденти-шістдесятники! Всі вони – безумовно талановиті люди. Але, що їх може об’єднувати? Адже, жили вони в різний час, мали різні світогляди і сфери діяльності.

А єднає цих людей величний Київ! Місто, де вони жили, творили, шукали натхнення, вчилися та здобували славу. І, звичайно ж, їхня приналежність до родини музеїв історії міста Києва, яка вже поза земним життям «поріднила» наших героїв, переплила їхні долі і запросила на спільну прогулянку улюбленим містом, але сучасним та іншим. Свята Софія, Театр опери, Перша київська гімназія, Університет Святого Володимира, Труханів острів, Андріївський узвіз, Володимирська гірка – це улюблені місця Києва наших героїв, а сама виставка – творчий результат пізнавальної прогулянки ними головних героїв шести київських музеїв.

Екскурсія Києвом з видатними історичними постатями – це не просто знайомство з улюбленими куточками столиці, але й пізнання традицій та побуту міста, спогади про захоплюючі епізоди їхнього життя, діалоги та суперечки, що траплялися між видатними особистостями. Кожен з героїв любив Київ по-своєму, але любов ця була щирою та сильною.

У виставковому проекті використані меморіальні експонати шести музеїв-відділів Музею історії Києва: Історико-меморіального музею М. Грушевського, Літературно-меморіального музею М. Булгакова, Музею української діаспори, Музею Шолом–Алейхема, Музею О. Пушкіна, Музею шістдесятництва.

Початок події:27 травня 2016 16:00

Закінчення події:04 вересня 2016 18:00

Джерело: Музейний простір