Ви забудете про солодощі: кращий спосіб відвикнути від цукру

3 Травня 2016 17:34

Не можете відмовити собі в цукерках і солодкій воді? Тоді дізнайтеся, як назавжди позбутися цієї шкідливої звички!

Шкода цукру

Ваш план на 4 тижні

Вам неодмінно варто запастися терпінням на 3-4 тижні. Позбутися від цукрової залежності непросто, і ви повинні бути готовими до того, що перший час вам буде особливо важко.

По своїй дії цукор нагадує кокаїн! Він сприяє виробленню гормонів щастя, після яких ви відчуваєте прилив радості. Ваші смакові рецептори «розпещені» солодощами, тому їх потрібно відучити від цієї шкідливої звички. Як правило, на це йти 4 тижні. Якщо ви зможете собі відмовити в цукрі на 4 тижні, то вважайте, що цей марафон ви успішно подолали. Ви відучили свої рецептори від солодкого, і тепер можете отримувати задоволення від фруктів, а не тільки від цукерок і тістечка.

Якщо різка відмова від цукру — це не для вас, то тоді вдавайтеся до тактики поступового обмеження. Наприклад, розводьте водою соки і солодку воду, яку п’єте (поступово збільшуючи дозу води). Зменшуйте порції десертів і замінюйте здобні вироби на менш калорійні десерти з клітковиною.

Не залишайтеся голодним…

… Але і не переїдайте. Приділіть увагу своєму раціону харчування. Повноцінний сніданок, обід і вечеря — ключові умови для того, щоб організм не так агресивно вимагав цукру.

Збагатіть свій раціон клітковиною, а також продуктами з високим вмістом білка (курячі яйця, сир, пісне м’ясо). Встановлено, що вживання білків на сніданок (наприклад, яєчні) допоможе вам з’їсти на 18% менше калорій протягом усього дня, а також не випробовувати сильну тягу до солодощів.

Цукор

Не перестарайтеся

Деякі люди відмовляються від всіх продуктів, в яких міститься цукор. Робити цього не потрібно, в іншому випадку ризикуєте зірватися і набратися негативних емоцій. Відмовляти собі у фруктах не потрібно. Більше того, фрукти можуть стати вашим зброєю в боротьбі із залежністю від солодощів.

Ви можете собі дозволити 2-3 порції фруктів на день з невеликою кількістю сметани або вершків. Тільки не потрібно їсти сухофрукти. Вони дуже калорійні і містять цукру не менше, ніж цукерки.

Не покладайтеся на замінники цукру

Спроба позбутися цукрової залежності за допомогою штучних підсолоджувачів — це дорога в нікуди. Цукрозамінники, можливо, допоможуть вам знизити калорійність раціону харчування (якщо, наприклад, ви використовуєте їх замість цукру для чаю або кави), але не позбавлять вас від залежності. Вся справа в тому, що цукрозамінники в кілька разів солодші цукру, і ваші рецептори як і раніше реагуватимуть на них як на цукор, а то й сильніше. Використовуючи цукрозамінники, ви тільки обманюєте себе. До того ж, штучні підсолоджувачі шкідливі для здоров’я, тому від них краще відмовитися.

Успіхів!