Вихідні в Києві: 15 найяскравіших подій цього вікенду

13 Травня 2016 17:08
Выходные в Киеве: 15 самых ярких событий этого уик-энда

 


Фестиваль Comic Con


Фестиваль Comic Con 14-15 мая в Украинском доме.

Крім параду киян, які одягнуться в костюми улюблених супергероїв або персонажів комп’ютерних ігор, чекають багато сюрпризів.

Коли: 14 і 15 травня

Де: Український дім

Ціна: один день – від 170 гривень, два дня – від 250 гривень


Фестиваль вуличної їжі


Фестиваль уличной еды 13-15 мая на Арт-заводе Платформа.

Тема фестивалю – грузинська кухня. Перед двома повними днями фестивалю в п’ятницю, як раніше, організовують препаті. Обіцяють чимало грузинських страв – хачапурі, харчо, чахохбілі, чанахи, сациві, хінкалі, шашлик. Запити це все можна буде легендарним грузинським вином – Кіндзмараулі, Мукузани, Хванчкара. Крім того, будуть глінтвейни і гроги, глювайн, глёгі і пунші. Крім грузинської кухні, можна буде спробувати і іншу вуличну їжу з різних країн.

Коли: 14-15 травня – з 11:00 до 23:00
Ціна: 50 гривень вхід на один день
Де: Арт-завод Платформа


Фестиваль “День Сім’ї”


Фестиваль День семьи в детском городе профессий KidsWill

Незабутнє свято для дітей і їх батьків – сучасний, яскравий і цікавий заxід. У програмі фестивалю грандіозний OPEN AIR, концертна шоу-програма і безкоштовний парк розваг. Справжнім видовищем стане фестиваль хореографії KidsWill Dance Fest і відкритий чемпіонат України з брейкинга Battlehills kids. Любительок прекрасного чекає ярмарок hand-made товарів, а чоловіки зможуть активно провести час в спорт-зоні.

Для самих маленьких працюватиме ігротека з м’якими пуфами, іграшками і улюбленими героями – Фіксіками. У дитячому місті професій KidsWill пройдуть творчі і кулінарні майстер-класи. А також, в рамках фестивалю “День Сім’ї”, для батьків буде відкритий вхід на станції, де вони зможуть освоїти нові професії разом зі своїми дітьми.

Подробиці на сайті та за тел. +38 (098/093) 38 38 353

Коли: 14-15 травня

Де:  KidsWill


Kyiv vegan boom


Kyiv vegan boom в галерее

Учасники фестивалю представляють свої товари або послуги, які були створені не завдаючи шкоди жодному з живих мешканців нашої планети. Протягом двох днів фестивалю будуть проходити живі виступи українських та зарубіжних музикантів. Для дітей буде відведена спеціальна зона.

Коли: 14-15 травня з 11:00
Де: галерея “Лавра”

ціна: 100-350 гривень


Фестиваль вареників


Фестиваль вареников в Колыба Хаус 14 и 15 мая.

14 видів смачних, ситних, українських вареників будуть приготовлені за споконвічно українськими рецептами та запропоновано всім гостям фестивалю. В меню вареники з такими начинками: з картоплею і піджаркою; з м’ясом; з капустою і грибами; з куркою і томатами; з картоплею і білими грибами; з бринзою і яйцем; з квасолею і сулугуні; з рибою і шпинатом; з картоплею і печінкою; із солодким сиром; з вишнею; з маком і вишнями; з яблуками і корицею; з бананом і шоколадом.

На території будуть працювати аніматори, тому батьки можуть спокійно залишити своїх діток і насолодитися відпочинком під живу українську музику від колоритних музикантів.

Коли: 14 і 15 травня, з 14:00 до 19:00

Де: Колиба Хаус, резерв столів (044) 454 27 86, (098) 770 88 85; kolybahaus.ua

Почім: 150 гривень, ціна включає в себе безлімітну подачу вареників і узвару. Дітям до 6 років – вхід безкоштовний, для дітей ось 6 до 10 років ціна – 79 гривень


День народження Всі.Свої


День рождения Всі.Свої в галерее Д12 14-15 мая.

На вихідних тут зберуться понад 250 кращих українських брендів одягу, взуття, аксесуарів. На нинішньому святковому маркеті у учасників і гостей з’явиться ще один простір для спілкування – затишна літня тераса з приємною музикою.

Коли: 14-15 травня з 10:00 до 20:00

Вхід вільний
Де: галерея D12


Фестиваль ядерного стресу “Реакція”Фестиваль ядерного стресса

В рамках фестивалю буде облаштовано кілька інтерактивних зон, кожна з яких – погляд зсередини на атомну енергетику і безпечні альтернативи. “Зона відчуження” присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії. Фото і відео, інсталяції відтворять частина атмосфери, що панує в сучасній, але знівеченої катастрофою Прип’яті. В “АЕС сьогодні” буде провізуалізовано цикл виробництва атомної енергії. Участь у фестивалі візьмуть письменниця Оксана Забужко, театральна студія “Чорний квадрат”, швейцарський фотограф Нільс Аккерман та інші. Також гостей чекають квести, розваги та смаколики

Коли: 14 травня з 11:00

Де: АртПрічал

Вхід вільний


Фотосушка


Фотосушка в музее Шевченко 14 мая. Фото museumshevchenko.org.ua

Цього року фотовиставка буде тематичною. Організатори оголосили дуже просту тему “Київ і кияни” і бажають завершити її виданням кращих сюжетів учасників. Вибір теми пов’язаний ще і з відсутністю на книжковому ринку необхідної кількості альбомів, постерів, листівок про наше місто. Приносьте свої підписані фото, розвішуйте на мотузках.

Коли: 14 травня з 12:00 до 20:00

Вхід вільний
Де: музей Тараса Шевченко


 Фестиваль рівності на підтримку Львова в Києві


Фестиваль равенства в поддержку Львова в Киеве в MediaHub 14 мая.

Фестиваль організовують на підтримку львівської громади і всіх, хто прагне до дотримання прав людини в Україні. До програми увійшли заходи, проведення яких у Львові 19 березня було зірвано праворадикальними угрупованнями. Ви зможете відвідати покази документальних і художніх фільмів, взяти участь в майстер-класі по недискримінації та панельній дискусії про місце прав людини в актуальному українському політичному контексті, познайомитися з сучасною поезією і розслабитися під час заключного концерту.

Коли: 14 травня з 12:00

Де: MediaHub

Вхід вільний


Концерт Benjamin Clementine


Концерт Benjamin Clementine 14 мая в МЦКИ (экс-Октябрьский Дворец).

Один з найактуальніших британських виконавців. Переможець премії Mercury Prize 2015 за кращий незалежний альбом року. Його “збройовий” арсенал складається з рояля, пальців, що грають зі швидкістю світла і густого разлівістого голосу, котра западає в душу.

Коли: 14 травня, 19:00

Де: МЦКМ (екс-Жовтневий Палац)

Почім: 500-1850 гривень


Три поєдинки за титул WBA Continental


На вертолетной площадке пройдет три поединка за титул WBA Continental

У головних подіях турніру на ринг вийдуть Артем Далакян (12-0, 8 КО), Олександр Єгоров (15-1-1, 8 КО) і Олег Юхимович (27-2, 14 КО). Противником Далакян стане екс-чемпіон Європи у вазі до 50,8 кг румун з іспанським паспортом 38-річний Сільвіо Олтеану (15-9-1, 6 КО). Олександр Єгоров зустрінеться з досвідченим 35-річним білорусом Андрієм Ісаєвим (29-6, 9 КО). Олегу Юхимовичу в цей вечір буде міцний перед захист своєї версії континентального титулу WBA в напівлегкій вазі. Суперником Олега буде 35-річний Євген Сорін Танаса (19-1-1, 9 KO) з Румунії. На ринг у цей вечір також вийдуть Дмитро Федас (7-0-1, 4 КО), Богдан Онищенко (1-0), Олександр Грищук (13-0, 5 КО), Ігор Кудрицький (3-0, 2 КО) і Ігор Магурін (2-0-1), які проведуть рейтингові 6-раундові бої.

Коли: 14 травня, 19:00

Де: Вертолітний майданчик

Почім: 150-350 гривень

Арт-проект Personnale


Арт-проект Personnale в Киевской крепости с 7 по 20 мая.

Тут будуть представлені 6 авторів, які працюють в таких напрямках мистецтва як живопис, графіка, кераміка, скульптура. На кількох майданчиках одночасно будуть проходити презентації, лекції та майстер-класи. Ключові цілі заходу – популяризація творчого обміну в Україні і потужна інтеграція нових осіб.

Коли: 14-15 травня

Де: Київська фортеця

Вхід вільний


Фестиваль бузку


Фестиваль сирени в ботсаду им. Гришко.

Бузок в ботсаду вже розпустилася давно, і киян запрошують вже зараз йти милуватися і фотографуватися в одній з найбільших в Європі колекцій квітучих кущів.

Коли: щодня з з 8:30 до 21:00

Де: ботсад ім. Гришко

Ціна: вхідний квиток 30 гривень; школярі – 10 гривень; пенсіонери та пільговики безкоштовно


Oscar Shorts


Oscar Shorts в кинотеатре

У програмі: п’ять найкращих короткометражних фільмів за версією престижної кінопремії світу. Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції від локального журі в кожній країні світу до прийняття 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів.

Коли: 14-15 травня

Де: кінотеатр “Київ”