Як вивчити будь-яку мову за сім днів

17 Травня 2016 12:15
Метью та Майкл Йолден

©babbel/Youtube

Метью та Майкл Йолден

Відомі британські поліглоти Метью і Майкл Йолден розповіли, як за тиждень вивчити будь-яку іноземну мову.

Брати Йолден відомі тим, що вільно говорять на п’ятнадцятьох мовах і без проблем розуміють ще з десяток. Для них не існує труднощів спілкування німецькою, французькою, португальською, каталонською, турецькою і навіть українською, пише Babbel.

Не менш дивним фактом є те, що братам не потрібно багато часу, щоб вивчити нову мову, просто вони знають, як зробити навчання максимально ефективним:

1. Визначте цілі

Щоб навчання було успішним, потрібно знайти правильну мотивацію. Якщо хочеться просто вразити друзів – це погана причина, впевнений Метью. В першу чергу, людина повинна хотіти краще пізнати нову культуру і прагнути до спілкування з людьми на їх рідній мові.

2. Пориньте у нове мовне середовище

Однією зі складових успіху є оточення себе новою мовою: фільми, музика, листування і так далі. Також, важливо думати і розмовляти з самим собою новою мовою. Також, якщо є можливість, можна поїхати в потрібну країну. Такий максималістський підхід неодмінно принесе плоди, впевнений Майкл.

3. Знайдіть партнера

Оскільки більшість мов брати вивчили за допомогою один одного і здорової конкуренції, вони рекомендують також знайти собі людину, яка розділить це бажання. Якщо ж такої людини не вийде знайти, тоді можна спілкуватися з носієм мови.

4. Розважайтеся

Використовувати нові знання потрібно не тільки в спілкуванні, але і в розвагах. Як розповідають брати, у дитинстві вони часто писали вірші або невеликі історії. Таким чином, вони швидко поповнювали словниковий запас.

5. Слухайте мову

Не менш важливим у вивченні мови є правильне вимова, а для цього слід навчитися слухати. Як стверджує Метью, чим довше слухаєш, тим простіше зрозуміти, як вимовляти ті чи інші звуки. Вслухаючись у розмову носіїв мови, можна легко навчитися правильній вимові.

6. Читайте літературу

Ще одним, не менш ефективним способом є читання. Нехай це будуть книги, комікси, журнали або що завгодно, головне – читати вдумливо. Таким чином, можна налагодити правопис і поповнити словниковий запас. Крім того, можна читати вголос, щоб паралельно покращувати вимову.

Джерело: nv.ua