Як зробити каву солодшою без цукру

16 Травня 2016 09:11

Кава – це улюблений напій, без якого неможливо почати день. Як зробити її ще солодшою, але при цьому зберегти всі корисні властивості, читайте в новому огляді.
Смачний напій

1. Сироп агави

Сироп агави став особливо популярний на тлі все зростаючих нападок на цукор. Цей продукт позиціонують на ринку як натуральний чистий підсолоджувач. Насправді ж все не так просто. По суті, сироп агави не такий нешкідливий, як здається на перший погляд. За калорійністю він не поступається цукру. Однак сироп агави має ряд переваг. Так, він має низький глікемічний індекс, а це означає, що рівень інсуліну в крові не підвищується, і апетит після вживання цього продукту не посилюється.

2. Мигдальне молоко

Кава з молоком стає ще смачнішою. Особливо смачним вона виходить, якщо додати не незбиране коров’яче молоко, а альтернативні корисні варіанти. Наприклад, мигдальне молоко. Воно не тільки корисне і поживне, але ще і дуже смачне.

Приготувати його в домашніх умовах простіше простого. Для цього залийте 1 склянку мигдалю водою і залиште на ніч. Вранці додайте до горіхів 3 склянки води і змішайте в блендері. Процідіть молоко через сито або марлю і перелийте в скляну банку. Зберігайте в холодильнику не більше 5 днів.

3. Кориця

Кориця відноситься до категорії дуже корисних і смачних прянощів. Регулярне вживання кориці допомагає нормалізувати роботу травної системи, контролювати апетит і навіть схуднути. Вона ідеально підходить не тільки для випічки – корицю можна додавати і в напої. Наприклад, в каву. Її смак стане дуже вишуканим і незвичайним, а вам не буде потрібно цукор. І це ніяк не відіб’ється на вашій фігурі.

4. Домашні вершки

Вершки – це досить калорійний продукт. Важливо уточнити, що мова йде про продукт з прилавків магазинів. А якщо приготувати їх вдома, то вони можуть стати прекрасною низькокалорійною і корисною добавкою до кави. Спробуйте домашні вершки з мигдального молока з додаванням інжиру. Можна використовувати як свіжі, так і сушені плоди. Вони додадуть приємну солодкість каві.

5. Мед

Мед – це найкорисніший натуральний продукт. Це цінне джерело вітамінів і мінералів, який підвищує загальний тонус організму і має загальнозміцнювальну дію. До того ж мед підвищує імунітет, що особливо важливо в осінню пору року, коли інфекції та віруси атакують людей з подвоєною силою.

Єдине уточнення: якщо ви хочете підсолодити каву за допомогою меду, то не додавайте його в сам напій. Поставте поруч з собою мисочку. Під дією високих температур мед втрачає всі свої корисні властивості.

6. Кленовий сироп

Кленовий сироп – це гастрономічний символ Канади. Сьогодні його можна знайти далеко за межами цієї країни. Це не просто ласощі, але ще і дуже корисний продукт. У ньому міститься велика кількість калію, кальцію, заліза і зовсім немає жиру, що теж дуже приємно. У кленовий сироп не додають барвники, консерванти і ароматизатори. Це ідеальний підсолоджувач, який зробить вашу каву ще смачнішою.

7. Какао-порошок

Какао-порошок містить набагато менше вуглеводів і жирів, ніж плиточка шоколаду, і цим потрібно користуватися. Якщо ви стежите за фігурою, але солоденького все-таки хочеться, то додайте в вашу каву саме його. Звичайно, це не зрівняється з шматочком тортика або шоколадкою, але вишуканий насичений смак вам гарантований. До речі, в какао містяться тонізуючі речовини і антидепресанти.

8. Стевія

Стевія – це унікальний продукт, який з тріумфом увірвався в XXI століття. За своєю солодкістю він перевершує цукор-пісок в багато разів. А ось калорій в стевії міститься менше. Крім того, стевія має ряд корисних властивостей. Вона зменшує вміст цукру в крові, знижує холестерин, нормалізує обмін речовин і зміцнює імунітет. А недавні дослідження показали, що стевія ще й уповільнює старіння організму.

9. Екстракт ванілі

Екстракт ванілі – це безпрограшний варіант, якщо ви хочете зробити ваш кави ще солодшим. Вишуканий і незвичайний смак нікого не залишить байдужим і порадує смакові рецептори всіх ласунів без винятку. Таку каву стане відмінним початком дня і відіб’є бажання вживати калорійні солодощі та ласощі.

Джерело: zdorovia.com.ua