10 кращих книг для читання в гамаку

29 Червня 2016 15:21

Якщо ви вже переробили все справи і зі спокійною душею можете почитати, то ми знаємо, яким книжкам найкраще підходять для читання в шезлонгу або гамаку.

Правда про справу Гаррі Квеберта, Жоель Діккер


Дія цієї детективної історії починається в США, коли молодий романіст Маркус Гольдман в пошуках натхнення для нової книги відправляється в гості до свого вчителя, знаменитого письменника  Гаррі Квеберта. Однак у того під будинком знаходять труп дівчини, яка зникла безвісти понад 30-ти років тому, з якою молодого Квеберта пов’язували найромантичніші стосунки. В принципі, все без сумнівів вказує на вбивцю. І лише Гольдман вирішує, що просто зобов’язаний допомогти своєму наставнику. І починає власне розслідування. В ході якого спливе стільки імен і мотивів, що до останньої сторінки ви будете гадати Квеберт це зробив або все ж хтось інший?

Сходи Якова, Людмила Улицька


Цей роман-притча охоплює понад сто років і розповідає про шість поколінь родини Осецької. Вони стануть свідками зміни епох і найтрагічніших подій минулого століття разом з культурним крахом. І всіх їх зв’яже між собою старий Яків, інтелектуал і людина з невгамовною тягою до знання, щоденники якого, через багато років, прочитає внучка Нора. Сама Улицька заявила якось, що цей роман стане останнім в її авторській кар’єрі. Будемо сподіватися, що все-таки ні.

Якоб вирішує любити, Каталін Доріан Флореску

Після прочитання книги про Якоба його рідна і мало відома країна Румунія стане нам набагато ближче. Ця сімейна сага починається в Лотарингії в XVIII столітті і закінчується в післявоєнній комуністичній Румунії. Кожен з її героїв шукає своє місце в житті серед війни і поневірянь. Представники сімейства Обертин дуже різні, у кожного з них своя нелегка доля. Але Якоб, всупереч всім життєвим катаклізмам і навіть смерті коханої дівчини, вирішує жити і любити. І залишатися людиною. На українській мові роман презентували зовсім недавно на Книжковому Арсеналі. 

Син, Філіп Майер


Ця нова і дуже хороша сімейна сага на цілих 600 сторінок розповість про нелегку історію становлення Техасу. Починається вона в кінці XIX століття, коли команчі вирізують всю сім’ю юного Ілая, забирають його з собою, і він на довгий час стає одним з представників їх племені, воюючи проти блідолицих. Згодом конфлікт рейнджерів і команчів поступається місцем Громадянській війні, настає тваринницький і нафтовий бум. А все разом складається в химерний роман з досить несподіваним фіналом, який входить в список кращих творів 21 століття.

Клуб невиправних оптимістів, Жан-Мішель Генассія


Герой роману, який отримав Гонкурівську премію, живе в Парижі початку шістдесятих. Він молодий і переживає той самий нелегкий період в житті, коли навчання, взаєморозуміння з батьками, та й життя в цілому даються дуже нелегко. Мішель взагалі мало чим відрізняється від своїх однолітків. Хіба що захоплюється фотографією і любить багато читати. Хоча ні, є у нього одна таємна кімната, яка ховається в одному з паризьких бістро. У ній кожен вечір зустрічаються ті, хто дивом втік з країн, відокремлених від сонячної Франції Залізною завісою. Вони грають в шахи, постійно сперечаються і перебувають в очікуванні своєї подальшої долі. Цей імпровізований Клуб невиправних оптимістів об’єднує всі знакові події свого часу і створює якийсь стиль епохи, про який приємно зайвий раз згадати.

Я пілігрим, Террі Хейз


Скотт Мердок чимось нагадує Джонатана Пайна з серіалу Нічний адміністратор. Тільки його історія більше схожа на правду. Колись він очолював одне з секретних підрозділів американської розвідки і вийшов у відставку. Але в нью-йоркському готелі знаходять мертву жінку. Вбивство виглядає ідеальним і знайти злочинця, на перший погляд, неможливо. Це і стає новою справою головного героя, в якому є і події 11 вересня, і хімічна зброю, і  загроза світового тероризму і багато іншого. Хто не знає – Террі Хейз є успішним сценаристом, на рахунку якого робота в провідних студіях Голлівуду і сценарії для безлічі фільмів, наприклад, серіалу Бангкок Хілтон і двох частин Божевільного Макса. Мабуть, тому його перша книга виявилася ще й цікавою.

Дзвони, Річард Харвелл


Такі книги, як ця, трапляються вкрай рідко. Назвою вона не підкуповує, обкладинкою теж. І якби не випадковау рада знайомого, про неї можна було б ніколи і не дізнатися. Зате, прочитавши одного разу, цю історію вже не забудеш. Маленький Мозес ріс немов Мауглі, тільки замість лісу і вовків у нього була дзвіниця і дика, немов вовчиця, глухоніма мати. Він дивом уцілів, коли його рідний батько намагався його втопити, випробував голод, холод і приниження і став у підсумку найбільшим співаком, якому поклонялося півсвіту. Але слава часто буває дуже далека від особистого щастя. А ангельський голос стає не тільки нагородою, а й прокляттям.

Зулейха відкриває очі, Гузель Яхина


Взимку 1930 року жителів глухого татарського села разом з сотнями інших розкуркулених переселенців відправляють в вагоні-теплушці в Сибір. Серед глухих селян, ленінградської інтелігенції і кримінальників виявляється і Зулейха – убога жінка, яка поховала  чотирьох дітей, і яука   ніколи не виїжджала далі свого села. Всі вони виявляться на берегах Ангари, де серед безкрайніх лісів і дикої природи будуть спершу пробувати вижити, а після заново вчитися жити. І сама Зулейха зміниться настільки, що їй і справді варто було присвятити цілу книгу. В основу роману лягла реальна історія прабабусі автора.

Гонки на мокрому асфальті, Гарт Стайн


Цю книгу треба обов’язково прочитати тому, в чиєму житті була хоча б одна справжня собака. Перші десяток-два сторінок можуть здатися банальними, але історія пса Енцо дуже непроста. Він живе в родині гонщика. Безмежно любить своїх господарів і їх маленьку дівчинку, але не менше пристрасті живить до перегонів. Його життя наповнене всіма людськими переживаннями, турботами і навіть трагедіями. І він щиро вірить в те, що якщо буде хорошим псом в цьому житті, то в наступному  неодмінно стане гонщиком.

Золото, Кріс Клів


Кейт і Зоя разом готуються до Олімпійських ігор. Але крім виснажливих тренувань, постійних дієт і нервового напруження завжди є звичайне життя. В якому  обидві люблять одного хлопця. І одну маленьку дівчинку, у якої страшна хвороба. І все там настільки складно у них, що ближче до фіналу вже не будеш знати, про кого ж більше хвилюватися. На горезвісне “Бестселер №1” увагу можна не звертати, але в цілому історія вельми повчальна ..
Джерело: bigmir.net