20 сучасних кінодетективів з несподіваними поворотами сюжету

18 Червня 2016 15:22

Зрозуміло, міс Марпл, Еркюль Пуаро і Шерлок Холмс назавжди залишаться в наших серцях, але і в сучасних фільмах є чимало гідних сищиків. Якщо вам подобається ламати голову над загадками і несподіваними поворотами сюжету, то ця підбірка для вас.

Сучасні кінодетективи, які припадуть до смаку всім, хто любить розгадувати таємниці і стежити за розкриттям, здавалося б, ідеально продуманих злочинів.

Сім

Кадр з фільму «Сім» (1995)

Потужний акторський склад, глибокий сюжет і хвацько закручена гра в кішки-мишки. Кіно про те, наскільки страшним став навколишній світ і наскільки ми звикли до того, що відбувається. Це той фільм, після якого сидиш ще якийсь час, дивлячись у вже чорний екран, і роздумуєш над побаченим не в силах вимовити ні слова.

Гра

Кадр з фільму «Гра» (1997)

Девід Фінчер, як ніхто інший, вміє створювати інтригуючу атмосферу фільму, граючи з глядачем, всіляко заплутуючи й дратуючи його. А в самому кінці, коли напруга досягає межі, він добиває фантастичним  фіналом.

Готель «Гранд Будапешт»

Кадр з фільму «Готель „Гранд Будапешт“» (2013)

Фірмовий стиль Уеса Андерсона: абсолютно потойбічні персонажі, чудові декорації і продумані до дрібниць деталі. Цей фільм зовсім не такий легковажний, як може здатися на перший погляд.

Олдбой

Кадр з фільму «Олдбой» (2003)

Цей фільм називають азійською версією на «Вбити Білла». Опиняючись в ув’язненні, головний герой поступово перетворює себе в бойову машину, щоб помститися тим, хто зазіхнув на його свободу. У цьому фільмі є все, що належить відмінному кинодетективу: злочин, захоплююче розслідування і непередбачувана розв’язка, яка виявиться куди менш канонічною, ніж ви будете чекати.

Час вбивати

Кадр з фільму «Час вбивати» (1996)

Коли дивишся цей фільм, хочеться взяти в руки блокнот і записати кожен діалог — настільки вони шикарні. Кіно залишить після себе багато питань. Ви будете міркувати про те, чи завжди за злочином має слідувати покарання та й чи варто взагалі вважати скоєне злочином, якщо мова йде про справедливу відплату.

Сонна лощина

Кадр з фільму «Сонна лощина» (1999)

Молодого констебля  відправляють в містечко під назвою Сонна лощина для розслідування серії загадкових вбивств. Відмінне поєднання фентезі і детектива. Похмура і таємнича колірна гамма фільму ідеально підходить під історію і місце дії і наповнює картину особливою атмосферою.

Мовчання ягнят

Кадр з фільму «Мовчання ягнят» (1991)

Це кіно — тривожна і страшна подорож по заплутаному лабіринту затаєних фобій, людських слабкостей і таїн душі.

Одержимість

Кадр з фільму «Одержимість» (2004)

Молодий чоловік несподівано зустрічає свою колишню кохану, яка зникла кілька років тому при загадкових обставинах. І тепер герой робить все, щоб вистежити її. Постійні повороти сюжету приводять у захват, а часом і в подив, поступово складаються в єдину картину і прояснюють сенс лише в самому кінці.

Підміна

Кадр з фільму «Підміна» (2008)

Шикарна атмосфера Лос-Анджелеса 1920-х років доповнить перегляд неповторним настроєм. А чим більше ви будете спостерігати за розвитком сюжету, тим ясніше відчуєте, як ніби десятки маленьких молоточків б’ють по нервах, не даючи розслабитися, змушуючи сумніватися і робити нові і нові припущення.

Шерлок Холмс

Кадр з фільму «Шерлок Холмс» (2009)

Дивно, але “Холмс”  Гая Річі не так вже й далеко пішов від літературного оригіналу. Авантюрист і шалапут з абсолютно невичерпним інтересом до світу — цей персонаж, як не дивно, ближче багатьох інших до цього Шерлоку. Звичайно, ми вже не спостерігаємо традиційної  кепки і не чуємо улюбленої фрази про Ватсона — зате з’явилися привабливі м’язи і відмінне почуття гумору.

Первісний страх

Кадр з фільму «Первісний страх» (1996)

Чарівний Річард Гір в ролі адвоката і ще маловідомий Нортон, який вже справляє враження своєю грою. Сюжет розгортається в суді і по динаміці діалогів змушує відступитися навіть «Час вбивати». До останніх кадрів ви будете залишатися в сумніві щодо того, хто тут винен насправді. Мабуть, один з кращих фільмів у своєму жанрі.

Багряні ріки

Кадр з фільму «Багряні ріки» (2000)

Кіно знято досить бадьоро — ви не будете нудьгувати. Один з найбільш вдало розташованих детективів.

Престиж

Кадр з фільму «Престиж» (2006)

Почуття суперництва двох фокусників тут передається з такою повнотою, що здається, ніби ти сам починаєш щось придумувати, щоб обставити своїх опонентів. Цей фільм — дивовижне поєднання захопливості і трагічності, реалістичності і видовищності, майстерності постановки і краси. А фокус вдався як ніколи — напружений інтерес  не залишить до самого кінця.

План втечі

Кадр з фільму «План втечі» (2013)

Якщо ви прихильник правильних олдскульних боєвиків, «залізного Арні» і Сталлоне, то цей фільм безумовно припаде вам до смаку. Сюжет його так хвацько закручений, що мало хто відразу здогадався, в чому тут справа.

Цілуючи дівчат

Кадр з фільму «Цілуючи дівчат» (1997)

Це розповідь про класичне протистояння маніяка і жертви, яке  майстерно відтінюється третім (теж класичним) персонажем — детективом, що йде по п’ятах вбивці. Досить напружений, інтригуючий і, можна сказати, зразковий детективний трилер.

Код да Вінчі

Кадр з фільму «Код да Вінчі» (2006)

Непогана екранізація популярного роману. У Рона Ховарда вийшов такий міцно і професійно поставлений детективний полутриллер. До цієї історії варто поставитися як до дивовижного пригоди, насолоджуючись захоплюючим розслідуванням головних героїв.

Шосте почуття

Кадр з фільму «Шосте почуття» (1999)

Тут ви не побачите Брюса Вілліса, який рятує Всесвіт з базукою в руках. Хоча, можливо, вже заради цього і варто подивитися фільм. Ця робота настільки цікава, зворушлива і одночасно страшна, що скільки б ви ні переглядали її, завжди буде хотітися пережити цю історію заново.

Три дні на втечу

Кадр з фільму «Три дні на втечу» (2010)

Тим, хто не шанує неквапливе психологічне кіно, варто дочекатися останньої третини фільму — емоції і внутрішнє напруження в кінцівці просто зашкалюють. Плюс хороша атмосферна музика, симпатичні другорядні персонажі і сильна акторська робота Кроу.

Детектив

Кадр з фільму «Сищик» (2007)

Фільм про те, як два суперника вступають в гру, перетворюючи її в справжню сутичку, з якої тільки один може вийти живим. Зачаровує, інтелектуальний трилер-детектив. Тут немає нічого зайвого чи відсутнього. Всього два героя, дивна ситуація, довгі промови і — захоплюючий сюжет.

Безсоння

Кадр з фільму «Безсоння» (2002)

Кожен квадратний сантиметр екрану тут насичений складними відтінками і фактурою. Напруженість у картині нагнітається діалогами і холодними пейзажами Аляски. Ця картина абсолютно точно припаде до душі любителям «розумного» кіно.

Джерело: dobri-porady.pp.ua