Домашні рослини – вбивці. ФОТО

16 Червня 2016 17:40

Безсумнівно, кімнатні квіти дуже прикрашають квартиру. З ними будь-яка кімната стає живою, свіжої, затишною. Але, деякі кімнатні квіти несуть в собі приховану небезпеку для Вашого здоров’я і навіть для здоров’я Ваших домашніх вихованців.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

У деяких домашніх рослинах є їдкий сік, який здатний викликати роздратування: печіння шкіри, сльозотечу. Такі симптоми можуть викликати всі види молочаю.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Кімнатні рослини можуть викликати алергічну реакцію. Після контакту з такою рослиною може виникнути свербіж, висип, слиновиділення. З’являється набряклість губ та очей, кашель, утруднення дихання. Звичайно ж, при появі таких симптомів краще позбутися рослини. До таких рослин відноситься герань і примула.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Фікус — кімнатна квітка, яка зустрічається майже в кожній квартирі, тим не менш, дуже шкідливий для здоров’я. Він здатний викликати напади астми, серйозні алергічні реакції.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Також досить отруйні азалія, гортензія, філодендрон. Шкоду ці рослини можуть завдати лише у разі попадання всередину організму. Так що якщо у Вас є діти, то краще такі шкідливі кімнатні рослини поставити вище або взагалі від них позбутися.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Не менш небезпечні квіти сімейства Куртових. Найбільш відомі представники цього сімейства олеандр, аденіум, карісса, мандевила. В них містяться речовини, які згубно впливають на серцево-судинну діяльність. Ясна річ, що від простого милування шкоди не буде, а от від споживання всередину варто утриматися. Є відомості, що такими квітами лікуються. Але не варто ризикувати.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Особливо небезпечні рослини в період цвітіння і особливо якщо мають насичений аромат. Такий запах може викликати сильний головний біль. Саме таким запахом володіє лілія. Ця квітка наскільки красива і настільки шкідлива. Без винятків, всі види лілій небезпечні для здоров’я людини. Ця квітка може викликати сильний головний біль і навіть здатна привести до непритомності. Як не дивно, але травневі конвалії і тюльпани також шкідливі для здоров’я. Ці квіти здатні викликати набряклість слизової оболонки, тому не варто ставити такі квіти в кімнатах, де Ви спите.

 Домашние растения - убийцы. ФОТО

Дуже часто в оздобленні квартири можна зустріти монстеру. Це тропічна рослина досить великих розмірів. У перекладі з грецької означає “незвичайна”. Вона дуже отруйна. Знову ж таки від того, що вона буде просто стояти ніякої шкоди не принесе. Але її сік може викликати сильний опік слизових оболонок внутрішніх органів: очей, горла, шлунка. А при попаданні на шкіру може викликати запалення епідермісу.

За матеріалами В світі чудес