Футбольне меню: ТОП–8 страв для домашнього перегляду Євро-2016

19 Червня 2016 17:22

Чемпіонат Європи з футболу в самому розпалі! Усі чоловіки, фанати цього спорту, з нетерпінням щодня чекають нових матчів. І уже домовляються, де і з ким будуть їх дивитися та вболівати за улюблені команди. Перегляд матчу складно уявити без пива, піци, чіпсів та різноманітних снеків. Під час футбольних баталій стадіон перетворюється на масштабний  ігровий майданчик, на якому змагаються не лише за право стати чемпіоном, а ще і за місце у шлунках вболівальників!


collage_photocatІ тут навіть світові знаменитості кулінарії не нехтують можливістю позмагатися за право годувати голодних фанатів. Ось, приміром, Джеймі Олівер на англійському стадіоні «Манчестер Сіті» якось запустив проект на 6 млн фунтів. Він  замінив несмачну розігріту їжу із супермаркету на виготовлені власноруч бургери і пиріжки з органічних продуктів  місцевих ферм.

Джеймі ОліверДо речі, вчені навіть провели відповідне дослідження: що їдять вболівальники на стадіонах Європи  в найбільш напружені моменти матчів. І виявили, що в Іспанії на стадіонах лузають насіння, в Англії їдять пироги та бульйон, в Чехії й Німеччини – сосиски та гамбургери.

1 (1)А ось господарі цьогорічного Євро-2016, французи, як завжди, до гастрономічних питань підходять дуже серйозно, для них це частина футбольного ритуалу. Причому у кожному регіоні є свої традиційні страви, які вони пропонують вболівальникам. Північно-французькі міста дивують різноманітністю страв з морепродуктів,  а найтиповішою стадіонною їжею називають бретонський сендвіч із сосискою – фірмова страва на стадіоні «Ренна».

collage_photocat4

Футбольна лихоманка вирує зараз не лише у Франції, вболівальники у всьому світі стежать за перебігом цього чемпіонату. Щоб ваші футбольні вечори у веселій домашній компанії були ще й смачними, пропонуємо вам приготувати власноруч незвичні закуски, які, до того ж, будуть корисною альтернативою не завжди корисній фастфудівській їжі.

watchingfootiw

1. Домашні сирні крекери

Інгредієнти: 1 склянка муки, 1/2 ч. л.солі для тіста і 1 ч. л. солі для присипки, ½ склянки тертого твердого сиру, 4 ст. л. масла, ¼ склянки сметани.

Приготування. Сир змішати з сметаною ,сіллю для тіста, розтопленим маслом і мукою. Замісити тісто. Розкатати його товщиною 3-5 мм і нарізати трикутниками. Посипати сіллю і поколоти вилкою дірочки. На деко викласти пергаментний папір і розкласти крекери. Випікати при температурі 200°С протягом 10–12 хвилин. Коли вони стануть золотистими – вийняти і дати їм охолонути.

150307165038-150314185832-p-O-pechene-sirnie-krekeri

2. Смажені креветки з лимонним соком

Інгредієнти: 1 кг креветок, 3 ст. л. соняшникової олії, ½ тертої цедри лимона, сік ½ лимона, 2 зубці часнику, сіль, перець, петрушка, кріп – за смаком.

Приготування. Очищені від панцирів і голів креветки, на сковорідці з олією підсмажити з цедрою і тертим часником. Через дві хвилини додати лимонний сік, посолити і поперчити. Довести креветки до кипіння, викласти їх на паперовий рушник, поки стече зайва олія. Перекласти на тарілку і посипати зеленню. Можна подавати креветки із соєвим соусом.

IMG_5216

3. Бутерброд зі стейком

Інгредієнти для одного сендвіча: 2 скибки хліба зі злаками, 120 г яловичини, 2 ст. л. соєвого соусу, для маринаду і соусу: 1 лайм, ½ ч. л. цукру, 5 гілочок шпинату, половина помідора.

Приготування. Спочатку треба замаринувати м’ясо (10 хв.) у соєвому соусі. Обсмажити на сковорідці хліб з обох боків. Підсмажити стейк по 5 хв з кожної сторони і нарізати тонкими шматками. Викласти на хліб шпинат, помідор і м’ясо. Змішати соєвий соус, сік лайма і цукор, полити бутерброд, а зверху покласти другий шматочок хліба.

Roast_Beef_Club

4. Курячі крильця в апельсиновому соусі

Інгредієнти: 1 кг курячих крилець, 20 г імбиру, 1 апельсин, 20 г соєвого соусу.

Приготування. Для приготування маринаду змішати апельсиновий сік, тертий імбир і соєвий соус. Маринувати крильця у соусі 1 годину. Після цього запекти їх у розігрітій  духовці 35-40 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

buffalo-chicken-wings-snacks-beer

5. Грінки з часником

Інгредієнти: половина буханця житнього (чорного чи бородинського) хліба, ½ склянки оливкової чи рослинної олії, 3 зубці часнику, ½ ч. л. сушеного кропу, сіль, перець до смаку, суміш прованських трав.

Приготування: Хліб порізати брусочками 0,5 х 2 см. Змішати олію з подрібненим часником і спеціями, додати туди хліб і добре перемішати. На деко, застелене пергаментним папером, викласти грінки і запікати їх у духовці при 180°С 15 хвилин, 3-4 рази перемішуючи. Подавати такі  грінки можна з тонкими шматочками сала, часниковим соусом і шматочками свіжих овочів.

4

6. Цибулеві кільця з кунжутом

Інгредієнти: 2 цибулини, ½ склянки борошна, 1 ч. л. розпушувача, 3 яйця, панірувальні сухарі, кунжут, рослинна олія, спеції, сіль, перець – за смаком.

Приготування. Цибулю нарізати кільцями по 1 см товщини, розділити їх і відібрати найбільші колечка. Їх перекласти у миску і залити холодною водою. Змішати борошно і розпушувач. В іншій посудині збити яйця. А в третій мисці змішати сухарі, кунжут і спеції. Брати по одному кільцю цибулі і вмочати спочатку в борошно, потім в яйця, після цього – в сухарі. Викласти на змазане олією деко і поставити у розігріту до 220°C духовку на 10 хвилин. Тоді перевернути кожне кільце і ще запікати 8–10 хвилин до золотистого кольору.

foto8-1

7. Сирні палички

Інгредієнти: 500 г твердого сиру, 200 г борошна, 2 яйця, 100 мл свіжого молока, 100 г панірувальних сухарів, соняшникова олія, сіль, перець , спеції до смаку

Приготування. Нарізати сир невеликими тонкими паличками довжиною 10 см і товщиною 1-2 см. Збити яйця разом із сіллю, спеціями та молоком. В отриману суміш додати борошно і добре перемішати. Обкатати кожну сирну паличку спочатку в яєчно-борошняній суміші, потім у панірувальних сухарях. Зверху можна посипати кунжутом. Розігріти в невеликій високій сковороді олію (шар олії мінімум 6-7 см).  Смажити палички 1-3 хвилини, потім обгорнути їх в серветки, щоб забрати надлишки жиру. Подавати гарячимиразом із зеленню і соусами, наприклад, томатним, часниковим або грибним.

image_836

8. Сосиски в беконі

Інгредієнти: 8 сосисок, 8 шматочків бекону, 8 ч. л. меду, 8 ч. л. гірчиці, розмарин, соняшникова олія, спеції, зелень за смаком.

Приготування: Сосиски відварити в підсоленій воді до готовності. Трохи охолодити, змазати соусом з меду, порізаної зелені та гірчиці. Приправити спеціями і залишити на 20-30 хвилин, щоб вони промаринувались. Потім кожну сосиску обмотати шматочком бекону. Закріпити за допомогою гілочки розмарину чи зубочистки. Обсмажити сосиски на розігрітій олії до утворення золотистої шкірочки. Також можна запекти страву в духовці протягом 10–15 хвилин.

r127165

Влаштовуючи вдома футбольний перегляд, не забудьте скористатися нашими рецептами і поділіться ними з друзями.

Джерело: jisty.com.ua