Google, Twitter і Facebook звинувачують в підтримці ІДІЛ

22 Червня 2016 15:28

Google, Twitter і Facebook звинувачують в підтримці ІДІЛ

Батько дівчини, яка загинула в результаті одного з терактів в Парижі, подав до суду на компанії Google, Twitter і Facebook. Чоловік заявив, що вони надають підтримку екстремістам.

Рейнальдо Гонзалес подав позов до окружного суду штату Каліфорнії. У тексті документа сказано, що дані компанії мають відомості, що терористи з угруповання «Ісламська держава» через їх інтернет-сервіси поширюють «екстремістську пропаганду», збирають гроші і набирають бойовиків в свої ряди.

Google, Twitter і Facebook, натомість, відповіли на претензію, заявивши, що звинувачення є необґрунтованими.

Також наголошується, що інтернет-компанії не несуть відповідальності за матеріали, які публікують користувачі на їх сервісах, за винятком рідкісних випадків.

Нагадаємо, що французька столиця зазнала наймасовішої за свою історію терористичної атаки, в результаті якої, за різними даними, загинуло від 120 до 150 чоловік. Збройні напади і вибухи були здійснені майже одночасно в шести місцях столиці Франції. Троє бойовиків використовували пояси шахідів на стадіоні «Стад де Франс», де проходив товариський матч з Німеччиною. Також вибухи прогриміли в декількох районах Парижа, пізніше група озброєних людей розстріляла відвідувачів ресторану, а потім захопила заручників в театрі «Батаклан», де холоднокровно стратила людей.

Джерело: http://www.uapost.us/